Το Tesla Roadster έχει διανύσει 3,2 δισ. χιλιόμετρα στο διάστημα!

Το Tesla Roadster έχει διανύσει 3,2 δισ. χιλιόμετρα στο διάστημα!

Αυτή τη στιγμή είναι πιο κοντά στο Άρη και κινείται σε απόσταση 377 εκατ. χιλιομέτρων από τη γη.

Έχουν περάσει σχεδόν τέσσερα χρόνια από τότε που ο Elon Musk εκτόξευσε το Tesla Roadster στο διάστημα με τον πύραυλο Falcon Heavy της SpaceX. Τώρα απέχει περισσότερα από 377 εκατ. χιλιόμετρα από τη Γη και είναι στην πραγματικότητα πιο κοντά στον Άρη.

Λίγο μετά την εκτόξευση του αυτοκινήτου στο διάστημα, ξεκίνησε η παρακολούθηση της πορείας του μέσω δεδομένων της NASA. Αυτά τα δεδομένα αποκαλύπτουν πως το Tesla Roadster απομακρύνεται από τη Γη με ταχύτητα 6.005 km/h, ενώ κινείται προς τον Άρη με ταχύτητα 27.955 km/h.

Το Roadster απέχει λιγότερο 320 εκατομμύρια χιλιόμετρα από τον Άρη και έχει διανύσει σχεδόν 3,2 δισ. χιλιόμετρα στο διάστημα. Έχει επίσης ολοκληρώσει περισσότερες από 2,62 περιστροφές γύρω από τον ήλιο και η συνολική απόσταση που έχει καλύψει είναι σαν να έχει διανύσει 49,5 φορές όλους τους δρόμους της γης.

Μιλώντας στο CNN, ο Jonathan McDowell, αστρονόμος του Κέντρου Αστροφυσικής του Harvard Smithsonian, είπε ότι το Tesla είναι πιθανό να είναι ακόμη ακέραιο, αλλά μπορεί και να έχει υποστεί ζημιές από κάποια χτυπήματα μετεωριτών.

Είναι ενδιαφέρον ότι οι αστρονόμοι δεν έχουν παρατηρήσει το Roadster με τα τηλεσκόπια τους από τον Μάρτιο του 2018, με τον καθηγητή αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο, Hanno Rein, να δηλώνει ότι απλά δεν υπάρχει μεγάλη επιστημονική αξία στη μελέτη της τροχιάς του. Δεν είναι, τελικά, τίποτα περισσότερο από ένα ακριβό κομμάτι διαστημικών σκουπιδιών, έχει πει.

Το Tesla έκανε μια ιδιαίτερα κοντινή προσέγγιση στον Άρη το 2020 και έφτασε σε απόσταση μόλις 8 εκατ. χιλιομέτρων από τον κόκκινο πλανήτη. Δεν αναμένεται να πλησιάσει τόσο πιο κοντά σε έναν άλλο πλανήτη μέχρι το 2035 πριν κάνει δύο περάσματα σε απόσταση λίγων εκατομμυρίων χιλιομέτρων από τη Γη το 2047 και το 2050.

Μια μελέτη του Πανεπιστημίου Cornell λίγες μόνο ημέρες μετά την εκτόξευση του αυτοκινήτου στο διάστημα σημείωσε ότι υπάρχει πιθανότητα 22% να συγκρουστεί με τη Γη μέσα στα επόμενα 15 εκατομμύρια χρόνια.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube