Ποιο είναι αυτό το μυστηριώδες πρωτότυπο της Maserati;

Ποιο είναι αυτό το μυστηριώδες πρωτότυπο της Maserati;

Η ιταλική φίρμα θα παρουσιάσει νέο σπόρτσκαρ με νέο κινητήρα τον Μάιο του 2020.

Η Maserati δημοσίευσε φωτογραφίες ενός βαριά καμουφλαρισμένου πρωτοτύπου κατά τη διάρκεια δοκιμών του έξω από το εργοστάσιο της Modena, μαζί με τον ήχο του νέου της κινητήρα!

Η ιταλική φίρμα αποκάλυψε πως το μοτέρ εξελίχθηκε από την ίδια και θα αποτελέσει τη βάση για μια νέα οικογένεια κινητήρων που θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά από τη γκάμα της. Η κίνηση αυτή ήταν αναμενόμενη μετά από την ανακοίνωση της Ferrari πως θα σταματήσει να προμηθεύει με κινητήρες την Maserati από το 2022. Παράλληλα δείχνει πως ακόμα και μετά τη συγχώνευση των ομίλων PSA και FCA, η Maserati διατηρεί ένα βαθμό ανεξαρτησίας καθώς δεν θα μοιραστεί τους κινητήρες της με άλλες μάρκες.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The countdown to a new era has officially started.  #MaseratiMMXX #Maserati

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Maserati (@maserati) στις

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τέλος εποχής για την Maserati GranTurismo

Όσον αφορά το πρωτότυπο, κάτω από το καμουφλάζ διακρίνουμε το αμάξωμα της Alfa Romeo 4C ενώ είναι εμφανής η κεντρομήχανη διάταξη, όχι μόνο από πλευράς αναλογιών αλλά και από τις μεγάλες εισαγωγές αέρα στο προφίλ.

Αυτό δε σημαίνει απαραίτητα πως θα δούμε ένα κεντρομήχανο μοντέλο από τη Maserati, καθώς το πρωτότυπο μπορεί να αποτελεί απλά ένα εργαλείο για την εξέλιξη του κινητήρα. Το πιο πιθανό είναι το μοτέρ να κάνει ντεμπούτο στην επερχόμενη έκδοση παραγωγής της Alfieri η οποία θα βασίζεται σε ένα νέο αλουμινένιο πλαίσιο με τον κινητήρα εμπρός, ενώ θα διατίθεται και σε μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

Αναλυτικά, οι προγραμματισμένες πρεμιέρες νέων μοντέλων της Maserati μέσα στα επόμενα 4 χρόνια:

  • 2020 - νέο μικρό σπόρτσκαρ (έκδοση παραγωγής της Alfieri)
  • 2021 - GranTurismo / νέο μεσαίο SUV / ανοιχτή έκδοση του σπόρτσκαρ
  • 2022 - GranCabrio / Quattroporte
  • 2023 - Levante

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube