Τίτλοι τέλους για την Alfa Romeo 4C

Τίτλοι τέλους για την Alfa Romeo 4C

Σταμάτησε η παραγωγή του κεντρομήχανου σπορτσκαρ της ιταλικής φίρμας μετά από 7 χρόνια στην αγορά.

Όπως περιμέναμε μετά από την ανακοίνωση του νέου στρατηγικού σχεδίου για το μέλλον της Alfa Romeo, η ιταλική εταιρεία επιβεβαίωσε την κατάργηση των 4C και 4C Spider από τη γκάμα της.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Όνειρο! Μια μέρα ολόκληρη, τέζα στο Balocco με Alfa Romeo 4C [video]

Alfa Romeo 4C

Να θυμίσουμε πως η Alfa Romeo 4C πρωτοπαρουσιάστηκε σε μορφή πρωτοτύπου το 2011, με την έκδοση παραγωγής να ακολουθεί το 2013. Τον επόμενο χρόνο έκανε πρεμιέρα η ανοιχτή έκδοση 4C Spider που κυκλοφόρησε το 2015. Και οι δύο εκδόσεις βασίζονταν σε ανθρακονημάτινο moncoque πλαίσιο και φορούσαν ένα κεντρικά τοποθετημένο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1.742 cc με 240 PS.

Η καλύτερη χρονιά της εκρηκτικής Ιταλίδας από πλευράς πωλήσεων ήταν το 2016, οπότε πούλησε 1.179 μονάδες στην Ευρώπη και 663 μονάδες στις ΗΠΑ. Προς το τέλος της εμπορικής της καριέρας, η Alfa Romeo είχε προσπαθήσει να τονώσει το ενδιαφέρον του κοινού με την παρουσίαση ειδικών εκδόσεων περιορισμένης παραγωγής με μικρές αισθητικές πινελιές, όπως οι 4C Competizione και 4C Spider Italia.

Alfa Romeo 4C

Το νέο πλάνο της Alfa Romeo περιλαμβάνει μια γκάμα με 4 μοντέλα, 3 από τα οποία θα είναι SUV. Πιο συγκεκριμένα, εκτός από τις Giulia (D-Segment Sedan), και Stelvio (D-SUV), θα παρουσιαστεί η έκδοση παραγωγής της Tonale (C-SUV) και ένα ακόμη μικρότερο B-SUV μοντέλο. Αντίθετα, η 4C και η Giulieta θα καταργηθούν από τη γκάμα, όπως συνέβη και με τη MiTo, ενώ ακυρώνονται οι GTV και 8C που βρίσκονταν σε φάση εξέλιξης.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube