Τέλος οι κινητήρες Ferrari για την Maserati από το 2022

Τέλος οι κινητήρες Ferrari για την Maserati από το 2022

To Maranello θα σταματήσει να προμηθεύει μοτέρ στην εταιρεία με σήμα την Τρίαινα.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου για τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2019, ο CEO της Ferrari Louis Camilleri ανακοίνωσε πως το εργοστάσιο του Maranello θα σταματήσει να προμηθεύει με κινητήρες την Maserati.

«Κάποια στιγμή θα σταματήσουμε να προμηθεύουμε κινητήρες στη Maserati, κάτι το οποίο από τη δική μας οπτική γωνία είναι θετικό, και για το περιθώριο κέρδους αλλά και για το ότι με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να μεταφέρουμε τις εργατοώρες που δαπανώνται για την κατασκευή των κινητήρων προς την παραγωγή αυτοκινήτων.», δήλωσε ο Louis Camilleri.

Ο ισχυρός άντρας της Ferrari απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων δήλωσε πως η προμήθεια θα σταματήσει το 2021 ή το 2022, ενώ αρνήθηκε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο η Ferrari να πουλήσει κινητήρες σε κάποια άλλη μάρκα. Όλη η συνέντευξη τύπου του Louis Camilleri έχει δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα The Montley Fool.

Maserati Levante Trofeo Engine

Η Maserati χρησιμοποιεί κινητήρες της Ferrari στα μοντέλα της από το 2002, με την σημερινή γκάμα της να περιλαμβάνει τον twin turbo V8 3,8 λίτρων, τον twin turbo V6 3,0 λίτρων και τον ατμοσφαιρικό V8 4,7 λίτρων.

Η εταιρεία με σήμα την τρίαινα έχει ανακοινώσει σχέδια για ολοκληρωτική ανανέωση και επέκταση της γκάμας της μέχρι το 2022, με υβριδικές και επαναφορτιζόμενες υβριδικές εκδόσεις. Παρόλα αυτά, όπως δήλωσε ο Al Gardner (υπεύθυνος της Maserati για την αγορά της Βόρειας Αμερικής), η εταιρεία ποτέ δεν θα εγκαταλείψει ολοκληρωτικά τον κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube