Ποιο είναι αυτό το ηλεκτρικό Audi;

Ποιο είναι αυτό το ηλεκτρικό Audi;

Ένα από τα 20 ηλεκτρικά μοντέλα της γερμανικής εταιρείας που αναμένεται να κυκλοφορήσουν μέχρι το 2025.

Η Audi δημοσίευσε μια σειρά από εικόνες teaser για το νέας γενιάς ηλεκτρικό μοντέλο της το οποίο εμφανίζεται σκεπασμένο ανάμεσα στα ηλεκτρικά πρωτότυπα Q4 e-tron και e-tron GT, ενώ την "παρέα" συμπληρώνει το ηλεκτρικό SUV παραγωγής e-tron.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε το Audi e-tron στην Ελλάδα

Audi

Το μόνο που γνωρίζουμε για το νέο ηλεκτρικό Audi είναι πως θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα Premium Platform Electric (PPE), η οποία εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Porsche. Η σπονδυλωτή αρχιτεκτονική είναι διαφορετική από την J1 στην οποία βασίζονται μοντέλα με πιο σπορ προσανατολισμό όπως η Porsche Taycan και το Audi e-tron GT και από την MEB των VW ID.3 και Q4 e-tron. Η PPE θα διατίθεται με έναν ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα, ή με δύο ηλεκτροκινητήρες και τετρακίνηση, ενώ θα υποστηρίζει τεχνολογίες τετραδιεύθυνσης, torque vectoring και θα συνδυάζεται με αερανάρτηση.

Το μοντέλο βρίσκεται ακόμα σε φάση εξέλιξης, για αυτό και η Audi μας αποκάλυψε ένα μικρό μέρος της μάσκας. Εκεί βλέπουμε τη νέα γρίλια singleframe που έχει το μεγαλύτερο μέρος της καλυμμένο από πάνελ στο χρώμα του αμαξώματος, μιας και οι ανάγκες για ψύξη είναι σημαντικά μικρότερες σε αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα. Η γρίλια πλαισιώνεται από δύο πολύ λεπτά και επιθετικά φωτιστικά σώματα που ενώνονται με αυτήν, ενώ από κάτω τους βρίσκουμε δύο μεγάλες πλευρικές εισαγωγές αέρα.

audi

Η σιλουέτα του ηλεκτρικού μοντέλου χαρακτηρίζεται από αμάξωμα τριών όγκων με τονισμένους ώμους. Σε σύγκριση με το Audi e-tron GT που βρίσκεται στα δεξιά του, έχει λιγότερο δραματικές αναλογίες, με μικρότερο πλάτος και μεγαλύτερο ύψος. Οι διαστάσεις του αναμένεται να είναι ανάμεσα στο A5 Sportback και το A7 Sportback.

Η Audi δεν ανακοίνωσε ακόμα πότε σκοπεύει να παρουσιάσει το νέο μοντέλο σε μορφή πρωτοτύπου, όμως γνωρίζουμε πως θα κυκλοφορήσει στην αγορά στις αρχές της δεκαετίας του 2020, ακολουθούμενο από συγγενικά SUV και σεντάν που θα βασίζονται στην ίδια πλατφόρμα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube