Audi: Το ηλεκτρικό σπορ σεντάν e-tron GT θα έχει «γονίδια από Porsche»

Audi: Το ηλεκτρικό σπορ σεντάν e-tron GT θα έχει «γονίδια από Porsche»

Το νέο μοντέλο θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα της Taycan και θα ρίξει το βάρος του στις απόλυτες επιδόσεις.

Για το 2020, η Audi έχει προγραμματίσει να παρουσιάσει το 4θυρο ηλεκτρικό σπορ σεντάν της.

Θα ονομάζεται
e-tron GT και σύμφωνα με τον επικεφαλής για τα συστήματα κίνησης της εταιρείας, Siegfried Pint, θα έχει την ίδια αυτονομία των 400 km που έχει και το SUV e-tron που έχει ήδη παρουσιαστεί. Όμως εδώ ο σκοπός θα είναι οι απόλυτες επιδόσεις οπότε πιθανότατα θα αποδίδει ακόμα περισσότερους από τους 408 PS του τελευταίου. Το οποίο ολοκληρώνει τα 0-100 km/h σε 5,7”.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Επίσημο: Νέο
Audi e-tron SUV

Ακόμα πιο ουσιαστική πάντως, είναι η πληροφορία ότι το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της Audi που μάλλον θα δούμε για πρώτη φορά στο σαλόνι του Los Angeles τον Νοέμβριο, θα έχει συγγένεια με την Porsche Taycan. Για την ακρίβεια θα έχει «Κάποια γονίδια από Porsche και πολλά γονίδια από Audi», όπως δήλωσε ο επικεφαλής για την τεχνική εξέλιξη της εταιρείας, Ulrich Widmann.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Περίπου €80.000 η τιμή της
Porsche Taycan

Μάλιστα, σύμφωνα με δηλώσεις του τελευταίου, το e-tron GT που θα είναι ένα από τα 10 ηλεκτρικά Audi που θα δούμε έως το 2025 και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Neckarsulm, θα είναι παράλληλα και το πρώτο e-tron που θα έχει «επίπεδο» και όχι «υπερυψωμένο» πάτωμα.

[Πηγή:
Autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube