To Kia EV9 έρχεται σε τρεις εκδόσεις και έως 541 km αυτονομίας

To Kia EV9 έρχεται σε τρεις εκδόσεις και έως 541 km αυτονομίας

Το Kia EV9, η νέα ναυαρχίδα της κορεάτικης φίρμας προσφέρει έως 541 km αυτονομίας και λειτουργία Boost για περισσότερη ροπή, η οποία θα μπορεί να αγοραστεί διαδικτυακά!

Ύστερα από την αποκάλυψη του πριν από λίγες εβδομάδες, η κορεάτικη φίρμα στρέφει και πάλι τους προβολείς πάνω στο νεότερο μοντέλο της και ανακοινώνει περισσότερες πληροφορίες και τα επίσημα τεχνικά χαρακτηριστικά του Kia EV9.

Το νέο μεγάλο ηλεκτρικό SUV έχει μήκος 5.010 mm, πλάτος 1.980 mm, ύψος 1.755 mm, μεταξόνιο 3.100 mm και βασίζεται όπως το μικρότερο EV6, στην πλατφόρμα E-GMP.

Kia EV9

Στη βάση της γκάμας βρίσκεται η έκδοση RWD Standard με μπαταρία χωρητικότητας 76,1 kWh που συνεργάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ με ισχύ 218 PS και 350 Nm ροπής. Τα 100 km/h έρχονται από στάση για την συγκεκριμένη έκδοση σε 8,2".

Στη συνέχεια, για εκείνους που η αυτονομία είναι η απόλυτη προτεραιότητα, συναντάμε την έκδοση RWD Long Range με μπαταρία 99,8 kWh και ισχύ 204 PS. Το 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 9,4" και η αυτονομία αγγίζει, σύμφωνα πάντα με την Kia, τα 541 km.

Kia EV9

Στην κορυφή της γκάμας τοποθετείται μια τετρακίνητη έκδοση με δύο μοτέρ που παράγουν συνδυαστικά 385 PS και 600 Nm ροπής, επιταχύνοντας το SUV από στάση στα 100 km/h σε μόλις 6".

Ωστόσο, για όσους αναζητούν το κάτι παραπάνω σε επιδόσεις θα υπάρχει η δυνατότητα διαδικτυακής αγοράς της λειτουργίας Boost, μέσω του Kia Connect Store, που αυξάνει τη ροπή στα 700 Nm, μειώνοντας το χρόνο για το 0-100 km/h κατά 0,7''.

Όσον αφορά την φόρτιση της μπαταρίας του, χάρη στην αρχιτεκτονική 800V που υποστηρίζει η πλατφόρμα του, το EV9 μπορεί να προσθέσει 239 km αυτονομίας μέσα σε μόλις 15'. 

Kia EV9

Το νέο EV9 εξοπλίζεται παράλληλα και με το σύστημα Highway Driving Pilot που με τη βοήθεια 15 αισθητήρων του προσφέρει, υπό συνθήκες, αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3. Mαζί του, κάνει ντεμπούτο και το Kia Connect Store μέσω του οποίου οι πελάτες θα μπορούν να αποκτήσουν ψηφιακές λειτουργίες και υπηρεσίες αναβαθμίζοντας έτσι το αυτοκίνητό τους.

Το Kia EV9 θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά ζωντανά στο κοινό στο Seoul Mobility Show σε λίγες μέρες και θα είναι διαθέσιμο σε επιλεγμένες αγορές από το δεύτερο μισό του έτους.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube