Νέο ηλεκτρικό πρωτότυπο από την Lexus

Νέο ηλεκτρικό πρωτότυπο από την Lexus

H Lexus θα παρουσιάσει το νέο της ηλεκτρικό πρωτότυπο τον Οκτώβριο του 2023, στο πλαίσιο της Έκθεσης Κινητικότητας της Ιαπωνίας.

Lexus EV prototype

Η Lexus ετοιμάζεται να λανσάρει το νέο ηλεκτρικό της πρωτότυπο, φέρνοντας την επανάσταση στα EV.

Το νέο μοντέλο της ιαπωνικής φίρμας θα βασίζεται σε μία νέα, πολυδιαμορφώσιμη πλατφόρμα, ενώ ταυτόχρονα θα βγαίνει από μία υπερσύγχρονη γραμμή παραγωγής, φέροντας ένα εντελώς νέο λογισμικό.

Το πρωτότυπο αυτό, θα παρουσιαστεί στην Έκθεση Κινητικότητας της Ιαπωνίας (26 Οκτωβρίου-5 Νοεμβρίου) ,αποτελώντας ουσιαστικά την προεπισκόπηση του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της πολυτελούς μάρκας της Toyota, εντός 2026.

Η Lexus, ακόμα δεν έχει αποκαλύψει λεπτομέρειες για το μοντέλο. Πιθανότατα όμως θα βασίζεται στο teaser σκίτσο που αποκάλυψε η Toyota πριν από μερικούς μήνες. Το εξωτερικό μοιάζει να δίνει έμφαση στην αεροδυναμική, σε συνδυασμό με βιώσιμα αλλά και υψηλής ποιότητας υλικά εντός της καμπίνας.

Η Lexus στοχεύει έως το 2035 να πουλά αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Lexus EV

Η μείωση βάρους θα παίξει επίσης σημαντικό ρόλο, φέρνοντας οφέλη στην απόδοση και την αποτελεσματικότητα. Δεν θα πρέπει να λησμονήσουμε τις δηλώσεις του Hiroki Nakajima, εκτελεστικού αντιπροέδρου της Toyota, ο οποίος είχε ισχυριστεί ότι η σχεδίαση και η οδηγική απόδοση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων επόμενης γενιάς τους «θα κάνουν τις καρδιές να χτυπούν πιο δυνατά».

Νέα στοιχεία αναμένεται να υπάρξουν και στο κομμάτι της οδηγικής εμπειρίας-απόλαυσης. Μεταξύ άλλων, το αυτοκίνητο θα εφοδιάζεται τόσο με το σύστημα τετρακίνησης Direct4, όσο και με το steer by wire (τιμόνι χωρίς κολόνα). Επιπροσθέτως, το επερχόμενο ηλεκτρικό μοντέλο θα βασίζεται σε μία καινούρια, αρθρωτή πλατφόρμα, την οποία θα δούμε και σε άλλα μελλοντικά Lexus, αλλά και Toyota. Όσον αφορά τις επιδόσεις, δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία, άνθρωποι όμως που δουλεύουν πάνω στο αυτοκίνητο έχουν εκφράσει την αισιοδοξία τους ότι τα νούμερα θα είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικά.

Η Toyota ανακοίνωσε πρόσφατα λεπτομέρειες σχετικά με την τεχνολογία μπαταριών επόμενης γενιάς που πιθανότατα θα μοιραστεί με τη Lexus. H μπαταρία ιόντων λιθίου Performance που θα κάνει το ντεμπούτο της σε μοντέλα παραγωγής το 2026, υπόσχεται αυτονομία 800 km) και χρόνο φόρτισης από το 10-80% σε μόλις 20 λεπτά.

Lexus EV

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Μεγάλη αυτονομία και χαμηλότερες τιμές υπόσχεται η Toyota

Οι μελέτες και οι προσπάθειες εξέλιξης ηλεκτρικών τεχνολογιών από τους Ιάπωνες εναρμονίζονται πλήρως με τους στόχους της Lexus ,που επιθυμεί μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα έως το 2035.

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube