Νέο Ford Figo B-roll [video]

Νέο Ford Figo B-roll [video]

H Ford αποκάλυψε σήμερα στην Ινδία το πρωτότυπο Figo B-roll, πρόκριμα του επερχόμενου σουπερμίνι σεντάν για τις αναπτυσσόμενες αγορές.

Στην ουσία πρόκειται και δείχνει ως η σεντάν εκδοχή του πρωτότυπου Ka και σύμφωνα με τη Ford «ήταν αποτέλεσμα μικρομετρικής ρύθμισης ύστερα από εκατοντάδες ώρες δοκιμών στην αεροσήραγγα για να βελτιωθεί η αεροδυναμική και ο αεροδυναμικός θόρυβος».

Το πρωτότυπο Figo B-roll εξελίχτηκε αρχικά για την Ινδία και άλλες αναπτυσσόμενες αγορές με πολλούς αποθηκευτικούς χώρους σε μια ευρύχωρη καμπίνα -που προ το παρόν δεν έχει τελειοποιηθεί στο απεικονιζόμενο μοντέλο-, παρόλο που το αυτοκίνητο μετρά λιγότερο από τέσσερα μέτρα.
 
Ένα από τα αξιομνημόνευτα σημεία του μικρού σεντάν Figo, και πάντα για τις αγορές που προορίζεται, είναι οι ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι αναδιπλούμενοι καθρέφτες, με την εύκαμπτη αρχιτεκτονική στήριξης που περιορίζει τους κινδύνους να σπάσουν, ύστερα από «επαφή» με άλλο αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα.

Η Ford δεν έχει κάνει λόγο μέχρι στιγμής για το πότε θα λανσαριστεί το Figo B-roll παραγωγής. Αν όμως λάβουμε υπόψη ότι το πρωτότυπο δείχνει πολύ κοντά σε διαμόρφωση παραγωγής, αυτό πρέπει να είναι σχετικά σύντομα. Οπότε το πιθανότερο είναι να το δούμε να λανσάρεται στην ινδική αγορά το αργότερο μέχρι τις αρχές του 2015.

[Πηγή Ford Asia Pacific, Ford India και indianautosblog.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube