Μικρό υβριδικό σπορ κουπέ από την VW

Μικρό υβριδικό σπορ κουπέ από την VW

Η Volkswagen είχε παρουσιάσει το XL1 σχεδόν τρία χρόνια πριν. Και τώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται πως ετοιμάζει το XL3.

Σχεδιασμένο για να υπογραμμίσει το οικολογικό προφίλ των αυτοκινήτων της Volkswagen μετά το σκάνδαλο Dieselgate, το XL3 θα αντλεί έμπνευση από το XL1.

Το σχήμα θα είναι εμφανώς αεροδυναμικό, κουπέ φυσικά, με εμπρός φώτα ημέρας σε σχήμα C και λεπτομέρειες σε μπλε χρώμα, μοτίβα που η εταιρεία συνηθίζει στα ηλεκτρικά και plug-in hybrid μοντέλα της.

Η ισχύς θα προέρχεται από ένα υβριδικό σύστημα κίνησης, που θα συνδυάζει έναν τούρμπο βενζινοκινητήρα 1,4 λίτρων και έναν ηλεκτρικό κινητήρα με μια μικρή και ελαφριά συστοιχία μπαταριών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, που δεν είναι επίσημες, φυσικά, η ισχύς του κινητήρα εσωτερικής καύσης θα είναι 140 άλογα ενώ άλλα 35 θα προστίθενται από τον ηλεκτροκινητήρα. Οι επιδόσεις θα είναι καλές, αν και όχι η προτεραιότητα για τους μηχανικούς. Περισσότερο εστιάζουν στην οικονομία, έχοντας ως στόχο τα 3 lt/100 km σε πραγματικές συνθήκες. Σίγουρα θα υπάρχει η δυνατότητα το αυτοκίνητο να κινείται αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για κάποια χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το αυτοκίνητο δεν θα βασίζεται στην ίδια bespoke πανάλαφρη πλατφόρμα του XL1 αλλά σε μια συμβατική, πράγμα που δίνει στο project περισσότερες πιθανότητες να φτάσει στην παραγωγή. Αν τελικά γίνει κάτι τέτοιο, θα είναι το 2018 και η τιμή υπολογίζεται στις €30.000.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube