H Porsche χαιρετίζει τον… ηλεκτρισμό! [video]

H Porsche χαιρετίζει τον… ηλεκτρισμό! [video]

Ποιος θα το περίμενε από τη θρυλική φίρμα σπορ αυτοκινήτων; Και όμως, η Porsche πλέκει το εγκώμιο του ηλεκτρικού ρεύματος!

Τι κοινό έχει μια ηλεκτρική κιθάρα με τα φώτα της πόλης και τα ρεκόρ στο Nurburgring; Μα, φυσικά, τον ηλεκτρισμό.

Ο εξηλεκτρισμός είναι μια εξελικτική πορεία την οποία έχει ήδη ξεκινήσει η Porsche στα μοντέλα της. Ήδη έχει εκδόσεις E-Hybrid της Cayenne και της Panamera, έχει το υβριδικό hypercar 918 Spyder, αλλά και το αγωνιστικό πρωτότυπο 919 Hybrid που νίκησε στις 24 Ώρες του Le Mans και πήρε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC).

To παρακάτω video ουσιαστικά προτρέπει τον επισκέπτη να μπει στον ιστότοπο E-Performance της Porsche, ώστε να μάθει για το ηλεκτρικό Mission E concept και για το όραμα της εταιρείας σχετικά με το μέλλον των υψηλών επιδόσεων.

Δεδομένων των τάσεων στο σημερινό κόσμο, είναι παράξενο το ότι η Porsche δήλωσε πρόσφατα πως δεν ενδιαφέρεται να εξελίξει τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης. «Θέλεις να οδηγείς μια Porsche ο ίδιος. Ένα iPhone είναι για την τσέπη σου, όχι για το δρόμο», δήλωσε ο CEO της εταιρείας, Oliver Blume.

Αυτό ίσως αλλάξει στο μέλλον, όμως προς το παρόν η Porsche επικεντρώνεται στο να συμβιβάσει τις υψηλές επιδόσεις με την προστασία του περιβάλλοντος – και ανυπομονούμε να δούμε τι ετοιμάζει για τα επόμενα χρόνια.

Πάντως τώρα της δίνουμε τα εύσημα για το ότι έβαλε μια 918 Spyder, μια Panamera S E-Hybrid και μια Cayenne S E-Hybrid να στρίψουν δίπλα-δίπλα τη φημισμένη στροφή Corkscrew (τιρμπουσόν) της πίστας Laguna Seca, στην Καλιφόρνια.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube