VW: H F1 πολύ ασταθής για να μπούμε

VW: H F1 πολύ ασταθής για να μπούμε

Το VW Group δεν θα μπει στην F1 αν δεν λυθεί το θέμα της ιδιοκτησίας του σπορ και δεν οριστικοποιηθούν οι κανονισμοί.

Ο αγωνιστικός υπεύθυνος του ομίλου, Wolfgang Dürheimer (φωτ. κάτω), απέκλεισε το ενδεχόμενο εισόδου στη Formula 1, παρά τη φημολογία που οργίαζε μετά και τον διορισμό του Stefano Domenicali ως προέδρου και CEO της Lamborghini.

Φήμες ότι κάποια από τις μάρκες του VW Group θα μπει στην F1 κυκλοφορούσαν έντονα εδώ και καιρό, όμως ο όμιλος θα συνεχίσει να επικεντρώνεται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC) με τις Audi και Porsche, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC) με τη Volkswagen, και στους αγώνες GT με τις Audi, Bentley, Porsche και Lamborghini.

«Η Formula 1 δεν είναι στο πρόγραμμα αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο Dürheimer στο AUTOCAR. «Η κατάσταση δεν είναι αρκετά προβλέψιμη για να κάνουμε την επένδυση που απαιτείται.

«Στο θέμα των κανονισμών, κυκλοφορούν πολλές φήμες σχετικά με τον κινητήρα και την υποστηρικτική του τεχνολογία.

«Για να επενδύσεις ένα τόσο μεγάλο κονδύλι πρέπει πρώτα να εξασφαλίσεις πέντε χρόνια σταθερότητας των κανονισμών. Δεν γίνεται να υπάρχει πιθανότητα αλλαγής των κανονισμών, να μειωθεί ή να αυξηθεί ο αριθμός των κυλίνδρων ή να απομακρυνθεί το υβριδικό σύστημα από την τεχνολογία που εξελίσσουμε στα μοντέλα δρόμου».

Πέρα από την αγωνιστική πλευρά, ο βασικός μέτοχος της F1, η CVC Capital partners, έχει δείξει τον τελευταίο καιρό την πρόθεση να πουλήσει το σπορ, καθώς ο CEO της F1, Bernie Ecclestone, πιστεύεται πως πιέζει για αλλαγή της ιδιοκτησίας.

«Στο θέμα της ιδιοκτησίας υπάρχουν επίσης μεγάλα ερωτήματα που το σπορ πρέπει να απαντήσει», είπε ο Dürheimer. «Αν είσαι μια μεγάλη εταιρεία που κάνει μια μεγάλη επένδυση, περιμένεις να έχεις κάποια επιρροή στο πώς είναι δομημένα τα πράγματα και μια εξασφάλιση ότι η σημερινή ιδιοκτησία θα διατηρηθεί.

«Στην F1 φαίνεται πως οι ιδιοκτήτες δεν θα είναι εκεί για πάντα και αυτό δημιουργεί κάποια αστάθεια».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube