Το Mercedes-Benz Generation EQ φωτίζει το Παρίσι με 408 PS [video]

Το Mercedes-Benz Generation EQ φωτίζει το Παρίσι με 408 PS [video]

H Mercedes-Benz αποκάλυψε στη γαλλική πρωτεύουσα το αμιγώς ηλεκτρικό πρωτότυπό της που μπορεί να διανύσει 500 km με μία φόρτιση.

Μαζί με τη Mercedes-AMG GT C Roadster, στο σταντ της γερμανικής εταιρείας στο Mondial de lAutomobile 2016 φιγουράρει και το αμιγώς ηλεκτρικό πρωτότυπο, το οποίο είχε προαναγγείλει με teaser-video προχθές.

Το Generation EQ, όπως ονομάζεται το πρωτότυπο και είναι το πρώτο που ακούει στη σειρά ονομασιών που κατοχύρωσε πρόσφατα η Mercedes-Benz, είναι ένα SUV μηδενικών εκπομπών ρύπων και αποτελεί σπουδή-πρόκριμα για τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της Mercedes-Benz.

Με σιλουέτα που θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος πως ανήκει στην GLC της επόμενης δεκαετίας, το Generation EQ υιοθετεί καμπύλο σχεδιασμό αμαξώματος, με γενναιόδωρη καμπίνα και οπισθοκλινή οροφή που του δίνει και αυτό το δυναμικό προφίλ που βλέπετε στις φωτογραφίες.

Οι κρυμμένοι καθαριστήρες και η υιοθέτηση καμερών αντί για τους κλασικούς καθρέφτες, επιχειρούν να δώσουν στο πρωτότυπο Generation EQ αεροδυναμική όψη, κάτι που ενισχύεται και από την απουσία λαβών στις πόρτες.

Όπως θα περίμενε κάποιος από ένα πρωτότυπο, το Generation EQ πατά σε υπερμεγέθεις τροχούς των 21” και το αμάξωμα είναι βαμμένο στο ασημένιο του αλουμίνιου, με μπλε διακοσμήσεις, δίνοντας από τη μία την εντύπωση της ελαφρότητας της κατασκευής, αλλά και του αμιγούς ηλεκτρικού χαρακτήρα του. Άλλο εντυπωσιακό στοιχείο πάνω στο Generation EQ αποτελεί η τεράστια πανοραμική οροφή, δημιουργώντας μια φωτεινή καμπίνα, κατά συνέπεια με έντονο το αίσθημα του μεγάλου και ευάερου σαλονιού.

Φυσικά το εσωτερικό ενός τέτοιου αυτοκινήτου δεν θα μπορούσε παρά να είναι ούλτρα φουτουριστικό και μίνιμαλ. Το κυρίαρχο στοιχείο των παραπάνω χαρακτηριστικών αποτελεί μια πολύ φαρδιά 24ιντση ψηφιακή οθόνη, ενώ μια δεύτερη μικρότερη υπάρχει στην κορυφή του κεντρικού «πύργου» που επέχει θέση κεντρικής κονσόλας. Οι οθόνες, που είναι φυσικά αφής, έχουν αντικαταστήσει σχεδόν όλα τα δυνητικά κουμπιά και χειριστήρια των κλασικών αυτοκινήτων, δίνοντας στο ταμπλό ένα απλή και λειτουργική διάταξη. Ακόμα και το 3άκτινο τιμόνι ενσωματώνει ένα ζευγάρι από οθόνες τεχνολογίας OLED, ενώ οι εικόνες που καταγράφονται από τις κάμερες, απεικονίζονται σε δύο πρόσθετες οθόνες που υπάρχουν στις πόρτες.

Με την Daimler να είναι συνιδιοκτήτης της HERE, εταιρείας χαρτογράφησης και υπηρεσιών βάσει γεωγραφικής θέσης, δεν αποτελεί έκπληξη ότι το σύστημα δορυφορικής πλοήγησης χρησιμοποιεί λογισμικό της Nokia. Λειτουργεί δε σε στενή συνεργασία με πιο πρόσφατο πακέτο συστημάτων ασφαλείας και αρωγής του οδηγού, ενώ παρέχει και τις συμβατές εναλλακτικές λύσεις στην περίπτωση που η εναπομείνασα χωρητικότητα των μπαταριών δεν επαρκεί για να φτάσει το Generation EQ στον προκαθορισμένο προορισμό.

Όσον αφορά την ισχύ για την κίνησή του, το Mercedes-Benz Generation EQ κάνει χρήση δύο ηλεκτρομοτέρ που είναι τοποθετημένα ένα ανά άξονα και αποδίδουν συνδυαστικά 408 PS και 71,4 kgm. Ηλεκτρική δύναμη ικανή για να επιταχύνει το πρωτότυπο από στάση στα 100 km/h σε πέντε δευτερόλεπτα.

Με τη συστοιχία μπαταριών τοποθετημένη στο πάτωμα του αυτοκινήτου, το αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Mercedes-Benz έχει μέγιστη αυτονομία 500 km. Για την επιπλέον δυνατότητα ταχείας φόρτισης της άδειας μπαταρίας, η εταιρεία εκτιμά ότι σε ένα στο μεσο-μακροπρόθεσμα, η χωρητικότητα των 300 kWh θα επιτρέπει σε ένα EV, όπως το Generation EQ, να φορτίζει μέσα σε πέντε λεπτά τόσο, έτσι ώστε να μπορεί να καλύψει 100 km.

[Πηγή Mercedes-Benz]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube