H Mercedes κατοχυρώνει το όνομα EQ για τα ηλεκτρικά της μοντέλα

H Mercedes κατοχυρώνει το όνομα EQ για τα ηλεκτρικά της μοντέλα

Η Μercedes κατοχυρώνει όνομα για το brand με το οποίο θα λανσάρει τα ηλεκτρικά της μοντέλα της.

Η Mercedes κατοχύρωσε μια σειρά ονομάτων μοντέλων με τα αρχικά EQ καθώς ετοιμάζει το λανσάρισμα του νέου brand για τα ηλεκτρικά της μοντέλα.

Ο Γερμανός κατασκευαστής ετοιμάζει μία σειρά αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων για να ανταγωνιστεί την Tesla αλλά και άλλους παραδοσιακούς κατασκευαστές που ετοιμάζουν την δική τους επίθεση στο κομμάτι της αγοράς των αυτοκινήτων μηδενικών εκπομπών ρύπων. Η Porsche, η Audi, η BMW και η Jaguar ετοιμάζουνε επίσης ηλεκτρικά μοντέλα πυρετωδώς. Οι πληροφορίες λένε ότι η Mercedes στοχεύει να λανσάρει τα δικά της ηλεκτρικά αυτοκίνητα με ένα ξεχωριστό brand, το οποίο μάλιστα θα αποστασιοποιείται από την μητρική μάρκα περισσότερο από ότι η Σειρά i σε σχέση με την BMW.

H Mercedes ζήτησε να κατοχυρώσει όχι μόνο το όνομα ΕQ, αλλά και παράγωγα, όπως EQA, EQB, EQX, EQ Inside, EQ Boost, Generation MEQ και άλλα. Κάποια από αυτά δεν μοιάζουν με ονόματα μοντέλων, αλλά έχουν δεσμευθεί για χρήση από το τμήμα marketing, ώστε αποτελέσουν την βάση για τα λεκτικά μέρη των διαφημίσεων. 

Από την Mercedes αρνούνται να σχολιάσουν επισήμως την κατοχύρωση των ονομάτων και να επιβεβαιώσουν αν όντως αυτά προορίζονται για τα ηλεκτρικά μοντέλα. Σε σχετική ερώτηση, δήλωσαν μάλιστα άγνοια. Αναγνωρίζοντας ωστόσο από την άλλη την ανάγκη η εταιρεία να έχει μια πλήρη γκάμα ηλεκτρικών μοντέλων στο μέλλον. 

Το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Mercedes αναμένεται να είναι ένα σεντάν στην κατηγορία του Tesla S, το οποίο λέγεται ότι θα χρησιμοποιεί το όνομα EQS. Θα παρουσιαστεί κατά πάσα πιθανότητα μέσα στον επόμενο χρόνο, αλλά οι πωλήσεις δεν θα ξεκινήσουν πριν το 2019. Θα βασίζεται σε μία εντελώς νέα προσαρμοζόμενη πλατφόρμα που η εταιρεία ονομάζει EVA, και θα επιτρέπει στην Mercedes να δημιουργεί μικρότερα μοντέλα αλλά και SUV με σχετική ευκολία και οικονομία.

Πηγή Autoexpress

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube