Επίσημη: Mercedes-AMG GT Roadster [video]

Επίσημη: Mercedes-AMG GT Roadster [video]

Αποκαλυπτήρια και επισήμως για την Mercedes-AMG GT Roadster σε δύο εκδόσεις ιπποδύναμης.

Με ένα επίσημο video που δόθηκε νωρίτερα σήμερα στην δημοσιότητα παρουσιάστηκαν οι Mercedes-AMG GT Roadster και GT C Roadster. Όπως και στην περίπτωση της κλειστής έκδοσης, πρόκειται για το ίδιο αυτοκίνητο σε δύο εκδόσεις ιπποδύναμης.

Όπως γράψαμε πρόσφατα, με αφορμή ένα teaser video, το αυτοκίνητο θα εκτεθεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού (δείτε εδώ όλες τις πρεμιέρες που αναμένονται). Σε σχέση με την κουπέ, όπου S βάζετε C. Είναι δηλαδή η ισχυρότερη από τις δύο εκδόσεις. Συνολικά όμως η Roadster εξοπλίζεται με αναβαθμισμένες και τις δύο εκδόσεις του 4λιτρου V8 με τα δύο τούρμπο. Η C βγάζει 557 PS αντί 510 της S, με την ροπή να φτάνει στα 69,3 kgm από τις 1.700 ως τις 5.000 rpm. Η σκέτη GT Roadster αποδίδει 476 ίππους από 467 της κλειστής AMG GT, με ροπή 64,2 kgm από τις 1.900 ως τις 5.750 rpm.

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε την Mercedes AMG GT S [video]

Από σχεδιαστικής άποψης, η ανοιχτή έκδοση χρησιμοποιεί τη μάσκα της σκληροπυρηνικής έκδοσης R, μαζί με τα ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα και την γρίλια. Η μαλακή οροφή ανοίγει ή κλείνει ακόμη και εν κινήσει, με ταχύτητα ως 50 km/h μέσα σε 11 περίπου δευτερόλεπτα. Το ύφασμά της μπορεί να παραγγελθεί σε τρία χρώματα, μαύρο, κόκκινο ή μπεζ.

Μια λεπτομέρεια που ξεχωρίζει την GT C Roadster από την «απλή» έκδοση είναι τα φαρδύτερα πίσω φτερά. Δεν είναι απλώς μια αισθητικού χαρακτήρα αλλαγή, αλλά ανάγκη υπαγορευμένη από το διαφορετικό μηχανολογικό πακέτο. Η GT C χρησιμοποιεί την διάταξη του ενεργού πίσω άξονα της πισταδόρικης Mercedes AMG GT R. Γενικότερα, σύμφωνα με την εταιρεία, η GT C Roadster ενσωματώνει πολλά στοιχεία από το DNA της σκληροπυρηνικής R ώστε το τελικό αποτέλεσμα να συνδυάζει την γοητευτική εμφάνιση, τον πολυτελή χαρακτήρα και την ακραία σπορ οδηγική εμπειρία.

[Πηγή: Autoevolution]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube