Η Volkswagen θα παρουσιάσει το ID. Roomzz Concept στη Σαγκάη

Η Volkswagen θα παρουσιάσει το ID. Roomzz Concept στη Σαγκάη

Ηλεκτροκίνητο full-size SUV για την αγορά της Κίνας.

Η Volkswagen δημοσίευσε τα πρώτα σκίτσα του πρωτοτύπου ID. Roomzz που θα κάνει πρεμιέρα στην Έκθεση Σαγκάης στις 15 Απριλίου. Το ID. Roomzz Concept τοποθετείται στο άνω άκρο της κατηγορίας των SUV από πλευράς διαστάσεων και μας προετοιμάζει για το αντίστοιχο πλήρως ηλεκτροκίνητο μοντέλο παραγωγής που θα κυκλοφορήσει στην αγορά της Κίνας από το 2021.

Το έκτο μέλος της οικογένειας πρωτοτύπων ID. θα βασίζεται στη  μεταβλητή πλατφόρμα MEB του Volkswagen Group, όπως και τα προγενέστερα ID., ID. Crozz, ID. Buzz, ID. Vizzion και ID. Buggy. Σχεδιαστικά, το SUV έχει μυώδες αμάξωμα με έντονα σμιλεμένο προφίλ, μεγάλους τροχούς και εντυπωσιακά γραφικά LED στα φωτιστικά σώματα που επεκτείνονται στη γρίλια.

VW ID family

Όπως περιμέναμε από ένα μοντέλο της κατηγορίας, το ID. Roomzz θα εξοπλίζεται με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης IQ.DRIVE επιπέδου 4, κάτι που σημαίνει πως μπορεί να ταξιδεύει χωρίς ανθρώπινη επέμβαση. Επιπλέον, το πρωτότυπο θα χαρακτηρίζεται από το παραμετροποιήσιμο εσωτερικό ως προς τη διάταξη των καθισμάτων, τα υλικά υψηλής ποιότητας και τον ιδιαίτερο φωτισμό.

Ο Klaus Bischoff, υπεύθυνος σχεδιασμού της Volkswagen, δήλωσε: "Το ID. Roomzz μας δείχνει τι μπορεί να περιμένουμε από τα μεγάλα ηλεκτροκίνητα SUV του μέλλοντος. Η καθαρή σχεδίαση δίνει έμφαση στη λειτουργικότητα και η εμπειρία του χρήστη είναι διαισθητική και έρχεται με φυσικό τρόπο".

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube