Volkswagen I.D. Buggy

Volkswagen I.D. Buggy

Ένα σύγχρονο dune buggy μηδενικών ρύπων, ιδανικό για καλοκαιρινές αποδράσεις

Η Volkswagen παρουσίασε το πρωτότυπο ID. Buggy στην Έκθεση Γενεύης - ένα πλήρως ηλεκτροκίνητο, διθέσιο dune buggy που βασίζεται στην πλατφόρμα MEB και αποτελεί φόρο τιμής στα αντίστοιχα μοντέλα της δεκαετίας του '60.

Τα θρυλικά dune buggies ανεξάρτητων κατασκευαστών που κυκλοφορούσαν στην California βασίζονταν στα μηχανικά μέρη του σκαραβαίου και είχαν ένα ανοικτό αμάξωμα από υαλοβάμβακα (GFRP). Το ID. Buggy έχει εμφανείς αισθητικές αναφορές σε αυτά, με την Volkswagen να κάνει παράλληλα ένα άνοιγμά  σε άλλες εταιρείες και startups που πιθανόν να χρησιμοποιήσουν στο μέλλον την πλατφόρμα MEB για μικρής κλίμακας παραγωγή αυτοκινήτων.

VW

Το ID. Buggy κινείται με τη βοήθεια ενός ηλεκτροκινητήρα 140 kw (204 PS) στον πίσω άξονα. Ένας δεύτερος ηλεκτροκινητήρας εμπρός μετατρέπει το μοντέλο σε τετρακίνητο και μια μπαταρία ιόντων λιθίου εξασφαλίζει την απαραίτητη αυτονομία για καλοκαιρινές αποδράσεις στην παραλία ή στην πόλη.

Το μυώδες αμάξωμα που είναι κατασκευασμένο από ένα μείγμα αλουμινίου, χάλυβα και πλαστικού αγκαλιάζει την ανοιχτή διθέσια καμπίνα και καλύπτει εν μέρη τους μεγάλους τροχούς με εκτός δρόμου ελαστικά, ενώ η απουσία οροφής, θυρών, πλευρικών παραθύρων και πίσω παρμπρίζ προσφέρει μια ξεχωριστή οδηγική εμπειρία.

VW

Τα υλικά στο λιτό και απέριττο εσωτερικό είναι αδιάβροχα. Το πρωτότυπο έχει δύο θέσεις με ένα πρακτικό χώρο φόρτωσης στο πίσω μέρος, όμως μπορεί να μετατραπεί  και σε 2+2.

Να θυμίσουμε πως το ID. Buggy είναι το πέμπτο κατά σειρά πρωτότυπο που βασίζεται στην ηλεκτροκίνητη μεταβλητή πλατφόρμα MEB, μετά τα ID.(μικρομεσαίο), ID. BUZZ (Van), ID. CROZZ (SUV) και ID. VIZZION (σεντάν)

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube