Volkswagen I.D. Vizzion παραγωγής το 2022

Volkswagen I.D. Vizzion παραγωγής το 2022

Η Volkswagen θα διαθέσει ένα EV παραγωγής, προερχόμενο από το εντυπωσιακό πρωτότυπο I.D. Vizzion που παρουσιάστηκε εφετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Αυτονομία πάνω από 500 km και ευρύχωρη καμπίνα, τα συστατικά του. Η παρουσίασή του θα γίνει το 2022.

Η Volkswagen παρουσίασε τον Μάρτιο, στο Salon de l’Auto στη Γενεύη, τη εντυπωσιακή αυτόνομη ηλεκτρική σπουδή Ι.D. Vizzion. Το πρότζεκτ αυτό δεν αποτελεί απλώς μια άσκηση στιλ: Πρόκειται για το πρόκριμα ενός μοντέλου παραγωγής που έχει προγραμματιστεί να ενταχθεί στην γκάμα της εταιρείας με τα ανάλογα χαρακτηριστικά του πρωτοτύπου το 2022.

Σύμφωνα με τους Βρετανούς συναδέλφους μας στο AutoExpress, αυτό το νέο, μοντέρνο αυτοκίνητο θα στοχεύει τις μεγάλες μπερλίνες Mercedes-benz S-Class και Tesla Model S. Όπως και η καλιφορνέζικη μπερλίνα,, το I.D. Vizzion θα ενσωματώνει προηγμένες αυτόνομες τεχνολογίες οδήγησης. Ως υπενθύμιση, το πρωτότυπο του ελβετικού Σαλονιού παρουσίασε ένα «καθαρό» ταμπλό, καταργώντας το τιμόνι. Η έκδοση παραγωγής θα διαθέτει, φυσικά, τα παραδοσιακά χειριστήρια για τις φάσεις της κίνησης στη χειροκίνητη λειτουργία.

Volkswagen I.D. Vizzion

Το μοντέλο της Volkswagen που θα προέλθει από το I.D. Vizzion θα βασίζεται στην πλατφόρμα MEB. Ο υποψήφιος πελάτης θα μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε μια δικίνητη ή μια τετρακίνητη έκδοση. Η αυτονομία του νέου μοντέλου αναμένεται να είναι μεγαλύτερη από 500 km. Για την ώρα, όμως, αναμένουμε με ενδιαφέρον τις πρώτες φωτογραφίες scoop που προφανώς δεν θα αργήσουν με το μοντέλο παραγωγής να βρίσκεται τέσσερα χρόνια μακριά.

Το Vizzion είναι το τέταρτο πρωτότυπο I.D. της VW. Προηγήθηκαν το κόμπακτ χάτσμπακ I.D. και το I.D. Crozz που είναι ένα crossover, αμφότερα με πρόγραμμα παραγωγής το 2020. Δύο χρόνια αργότερα, το 2022, προγραμματίζεται να μπει στην παραγωγή το I.D. Buzz. Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με τα λεγόμενα της VW, θα λανσαριστούν 20 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2025.

Volkswagen I.D. Vizzion

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube