Έρχεται το Škoda Mountiaq

Έρχεται το Škoda Mountiaq

Ένα pick-up βασισμένο στο Kodiaq, κατασκευασμένο από μια ομάδα 35 μαθητών.

Η Škoda, πιστή στο ετήσιο ραντεβού της με τους μαθητές/φοιτητές που κάνουν πρακτική άσκηση στο Škoda Vocational School της Mladá Boleslav, ετοιμάζεται να παρουσιάσει το πρωτότυπο Mountiaq - ή αλλιώς μια ειδική έκδοση του Kodiaq με καρότσα pick-up!

Φέτος, 35 μαθητευόμενοι (17-20 χρονών) εργάστηκαν για 2.000 ώρες για να δημιουργήσουν το έκτο κατά σειρά πρωτότυπο της Škoda μετά από τα Cityjet (2014)FUNstar (2015), Atero (2016)Element (2017) και Sunrock (2018). Όπως κάθε χρόνο, οι νέοι είχαν την υποστήριξη τεχνικών της Škoda από τα τμήματα σχεδιασμού και εξέλιξης.

Skoda

Το project ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2018 με βάση ένα Kodiaq Scout που εξοπλιζόταν με τον κινητήρα 2.0 TSI απόδοσης 190 PS. Οι εκπαιδευόμενοι ενίσχυσαν τη δομή του αυτοκινήτου, έκοψαν την οροφή, ψήλωσαν την ανάρτηση κατά 100mm, κόντυναν τις πόρτες οδηγού και συνοδηγού και ενσωμάτωσαν μια καρότσα στο πίσω μέρος.

Σύμφωνα με τη Škoda, το Mountiaq θα έχει φωτιζόμενη καρότσα με κρυφό αποθηκευτικό χώρο από κάτω της, ενώ θα εξοπλίζεται με εκτός δρόμου ελαστικά Rockstar 17", βαρούλκο, snorkel, επιπλέον φώτα LED στην οροφή και προστατευτική μπάρα εμπρός. Το αμάξωμα του μοντέλου θα έχει δύο πόρτες και θα είναι βαμμένο σε απόχρωση Orange Sunset. Στο εσωτερικό θα υπάρχουν επενδύσεις από μαύρο δέρμα με πορτοκαλί λεπτομέρειες. 

Στο τέλος της εκπαίδευσης, μια θέση εργασίας στη Škoda προσφέρεται σε κάθε μαθητή του Škoda Vocational School 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube