Το Ararkis Sandstorm απειλεί να καταρρίψει το ρεκόρ επιτάχυνσης

Το Ararkis Sandstorm απειλεί να καταρρίψει το ρεκόρ επιτάχυνσης

Φιλοδοξία Νοτιοαφρικανού επιχειρηματία, το Ararkis Sandstorm υπόσχεται 0-100 σε μόλις 1,5". Οι υπόλοιπες προδιαγραφές δεν κάνουν τη διαφορά.

Το Ararkis Sandstorm αποτελεί ένα ακόμα ηλεκτρικό hypercar. Συνοδεύεται από βαρύγδουπες δηλώσεις, αν και προς ώρας έχουμε μόνο ψηφιακές απεικονίσεις. Κάτι σαν το Chaos δηλαδή.

Στόχος του Ararkis Sandstorm είναι να καταρρίψει το ρεκόρ επιτάχυνσης και να κλέψει το στέμμα από το Rimac Nevera, με μόλις 1,5" για το 0-100. Δηλαδή 0,3" ταχύτερα από το κροατικό μοντέλο.

20 αυτοκίνητα προς $2 εκατομμύρια έκαστο. Έχοντας μόνο μια ψηφιακή απεικόνιση για την ώρα. Εσείς θα ανοίγατε το πορτοφόλι σας για κάτι τέτοιο;

Είναι απόλυτα λογικό να μην έχετε ξανακούσει την εταιρεία Ararkis Automobili. Ιδρύθηκε από τον Νοτιοαφρικανό επιχειρηματία Priven Reddy κι εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ararkis Sandstorm

Οι ψηφιακές αποδόσεις απεικονίζουν ένα πολύ χαμηλό και φαρδύ μοντέλο με τεράστιο παρμπρίζ. Ξεχωρίζουμε τα φώτα LED που εκτείνονται ως και την κορυφή των φτερών, τις μεγάλες πλαϊνές εισαγωγές, την ενεργό πίσω αεροτομή και τα πίσω φώτα που θυμίζουν την Aston Martin Vulcan.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Alieno Unum: To εξωγήινο «Chaos» της Βουλγαρίας!

Είναι ενδιαφέρον ότι το πίσω μέρος διαθέτει επίσης δύο ορθογώνια στοιχεία που μοιάζουν με διπλές απολήξεις εξάτμισης, παρά το γεγονός ότι το Ararkis Sandstorm θα είναι πλήρως ηλεκτρικό.

Ararkis Sandstorm

Οι προδιαγραφές του υπολείπονται σαφώς του Rimac. Έχει δύο ηλεκτροκινητήρες αντί για τέσσερις και μία μόνο ταχύτητα αντί για δύο, όπως ας πούμε η Porsche Taycan.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Rimac Nevera, εξαΰλωσε το ρεκόρ του Tesla Model S Plaid στο Nürburgring! [video]

Η μπαταρία με χωρητικότητα 115 kWh υπολείπεται των 120 kWh του Nevera, ενώ η αυτονομία των 500 km και τα 30' για φόρτιση από το 0 στο 80% υστερούν των 25' των Κροατών.

Ararkis Sandstorm

Εκτός από την εντυπωσιακή επιτάχυνση 0-100 km/h στα 1,5", το Ararkis Sandstorm υπόσχεται τελική ταχύτητα 300 km/h.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το Chaos και οι λοιποί «Δαβίδ» που υποσχέθηκαν supercar χιλιάδων ίππων!

Νούμερο πολύ λιγότερο εντυπωσιακό, δεδομένου ότι το Rimac Nevera έχει ήδη επιτύχει τελική ταχύτητα 412 km/h, ενώ μπορεί να ξεπεράσει τα 275 km/h με την όπισθεν.

Ararkis Sandstorm

Η επίσημη ιστοσελίδα της Ararkis δεν περιλαμβάνει συγκεκριμένη ημερομηνία για την επίσημη κυκλοφορία του νέου μοντέλου.

Ο Priven Reddy επιθυμεί να κατασκευάσει 20 αυτοκίνητα αν και με τιμή στα $2 εκατομμύρια, ποιος θα επιλέξει ένα Ararkis Sandstorm αντί να αγοράσει ένα hypercar από παραδοσιακούς κατασκευαστές, όπως η Ferrari, η Lamborghini, η Koenigsegg, η Rimac κι η Pagani.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube