To Rimac Nevera βάζει φωτιά στην γερμανική Autobahn [video]

To Rimac Nevera βάζει φωτιά στην γερμανική Autobahn [video]

Μετά το απόλυτο ρεκόρ ταχύτητας, όπου τα όργανα έδειξαν τελική 412 km/h, το Rimac Nevera πρέπει να κατέρριψε και το ρεκόρ ταχύτητας σε δημόσιο δρόμο!

Eίναι αποδεδειγμένα το ταχύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στον κόσμο. Tο Rimac Nevera κινείται από τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ συνδυαστικής απόδοσης 1.914 PS και 2.360 Nm ροπής.

Οι ηλεκτροκινητήρες του αντλούν ενέργεια από μια υδρόψυκτη μπαταρία χωρητικότητας 120 kWh που του εξασφαλίζει αυτονομία 547 km. Το σπριντ για τα 100 km/h από στάση ολοκληρώνεται σε μόλις 2" και τα πρώτα 402 m έρχονται σε μόλις 8,6".

Θυμίζουμε ότι το Nevera σημείωσε πριν λίγο καιρό το ρεκόρ των 412 km/h τελικής ταχύτητας με το αυτοκίνητο στη ρύθμιση Top Speed. Ρύθμιση που μειώνει την οπισθέλκουσα και παράλληλα εξασφαλίζει μεγάλη κάθετη δύναμη για αύξηση της σταθερότητας στις πολύ υψηλές ταχύτητες.

Τώρα κάποιοι το έβγαλαν στο δρόμο και σε πραγματικές συνθήκες. Στη γερμανική Autobahn βέβαια, όπου σε πάρα πολλά κομμάτια της δεν υπάρχει όριο ταχύτητας. Υπάρχουν όμως και άλλα αυτοκίνητα, κάτι που καθιστά το εγχείρημα όχι μόνο δύσκολο αλλά και αρκετά επικίνδυνο.

Το Rimac Nevera δεν κατάφερε να πιάσει τα 412 km/h αλλά δεν τα πήγε και καθόλου άσχημα αν αναλογιστούμε πως το ταχύμετρο έδειξε 348 km/h, ταχύτητα πραγματικά εξωπραγματική σε δημόσιο δρόμο. 

Σε κάθε περίπτωση δεν είναι και ό,τι πιο ασφαλές να κινείσαι με αυτές τις ταχύτητες σε έναν αυτοκινητόδρομο, έστω και αν τυπικά δεν υπάρχει όριο ταχύτητας. Μια στιγμή αφηρημάδας ή στραβοτιμονιάς από κάποιον άλλο οδηγό και το κακό δεν θα αργήσει να έρθει.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube