Rimac Nevera, εξαΰλωσε το ρεκόρ του Tesla Model S Plaid στο Nürburgring! [video]

Rimac Nevera, εξαΰλωσε το ρεκόρ του Tesla Model S Plaid στο Nürburgring! [video]

Ασταμάτητο στο σπάσιμο των ρεκόρ, το Rimac Nevera μόλις βγήκε από το Nürbugring με έναν χρόνο που άφησε τους πάντες… ξερούς!

Rimac Nevera

Το Nürburgring εξακολουθεί να είναι το απόλυτο εθιμικό έπαθλο για τα σπορ αυτοκίνητα.

Με τα ηλεκτρικά αυτής συνομοταξίας να μην διστάζουν να διεκδικήσουν το ψηλότερο σκαλί του βάθρου στην κατηγορία τους. Κι ενώ η Porsche Taycan και η Tesla Model S Plaid δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους στην Πράσινη Κόλαση χωρίς ανάπαυλα, ήρθε το Rimac Nevera για να αποστομώσει τους πάντες.

Το ρεκόρ ήταν επίσης ευκαιρία για τους Κροάτες για να εξελίξουν την έκδοση Rimac Nevera Time Attack, περιορισμένη σε 12 κομμάτια

Rimac Nevera

Εξοπλισμένο με τέσσερις ηλεκτρομοτέρ συνολικής ισχύος 1.914 ίππων και συνολικής ροπής 2.360 Nm, το Rimac Nevera, από τα χαρτιά κιόλας, δήλωνε ικανό να ξηλώσει την άσφαλτο. Ύστερα λοιπόν από μια βροχή ρεκόρ που επικύρωσαν τις επιδόσεις του, το κροατικό σούπερκαρ προσήλθε στην Πράσινη Κόλαση κάνοντας πράξη όλες τις δυνατότητές του.

Με ένα τέτοιο τεχνικό φύλλο, το Rimac Nevera αναμενόμενα βρέθηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου στην κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων παραγωγής. Ύστερα από μια εντυπωσιακή προσπάθεια με τον Martin Kodric στο τιμόνι, πέρασε τη γραμμή του τερματισμού με χρόνο 7’ 05” 298. 

Τι σημαίνει ο χρόνος αυτός; Σημαίνει 20 δευτερόλεπτα ταχύτερα από το Tesla Model S Plaid, παρά την τελική ταχύτητα που περιορίζεται στα 350 km/h. Να σημειώσουμε ότι χωρίς κόφτη, το αυτοκίνητο είναι ικανό να φτάσει τα 412 km/h με πολύ συγκεκριμένα λάστιχα.

Αυτό το ρεκόρ όμως ήταν και μια ευκαιρία για τη Rimac να εξελίξει μια έκδοση Time Attack περιορισμένη σε 12 κομμάτια. Και αναγνωρίσιμη από τη συγκεκριμένη «φορεσιά» της… που είναι το δίχως άλλο και αμφισβητήσιμη. Να θυμίσουμε ότι η συνολική παραγωγή του Rimac Nevera θα περιοριστεί στα 150 αυτοκίνητα, στην τιμή των δύο εκατ. ευρώ το καθένα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube