Πρωτότυπα ηλεκτρικά Honda δείχνουν το μέλλον των Ιαπώνων

Πρωτότυπα ηλεκτρικά Honda δείχνουν το μέλλον των Ιαπώνων

Θες να δεις πώς θα είναι το Honda στο μέλλον; Δες το Saloon και το Space-Hub, λένε οι Ιάπωνες.

Δύο ολόφρεσκα πρωτότυπα ηλεκτρικά Honda παρουσιάστηκαν στην έκθεση CES στο Las Vegas κι ενώ οι Ιάπωνες δήλωσαν ότι δεν θα περάσουν αυτούσια στην παραγωγή, μας αποκαλύπτουν όμως πώς θα είναι τα Honda του μέλλοντος.

Το πιο εντυπωσιακό από τα δύο ηλεκτρικά Honda είναι αναμφίβολα το Saloon, με σχέδιο εμπνευσμένο από σφηνοειδή σούπερκαρ της δεκαετίας του 1970, όπως η διάσημη Aston Martin Bulldog.

Κλειδαρότρυπα που κοιτάζει στο μέλλον, με παραπομπές στο παρελθόν, αυτό είναι τα δύο πρωτότυπα ηλεκτρικά Honda

Αυτό που είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι ότι η Honda επιβεβαίωσε ότι το Saloon θα αποτελέσει έμπνευση για το πρώτο μοντέλο παραγωγής της γκάμας 0. Έτσι θα ονομάζεται η νέα ηλεκτρική γκάμα της ιαπωνικής εταιρείας κι αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά το 2026. 

ηλεκτρικά Honda

Η Honda επιβεβαίωσε ότι βασίζεται σε μια νέα αποκλειστικά ηλεκτρική πλατφόρμα. Δυστυχώς όμως, οι εντυπωσιακές πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω δεν θα φτάσουν στο μοντέλο παραγωγής. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πόσα χιλιόμετρα αντέχουν τα Honda NSX; [video]

Το χαμηλό και φαρδύ αμάξωμα του Saloon κρύβει ένα ευρύχωρο εσωτερικό υψηλής τεχνολογίας, φτιαγμένο από βιώσιμα υλικά. Το ελκυστικό πρωτότυπο εισάγει επίσης τεχνολογία steer-by-wire, η οποία μένει να δούμε αν θα ενσωματωθεί στην έκδοση παραγωγής.

ηλεκτρικά Honda

Το Space-Hub δεν αντιστοιχεί σε κάποιο μελλοντικό μοντέλο. Το φουτουριστικό ηλεκτρικό μοντέλο διαθέτει μια εκτεταμένη γυάλινη οροφή που εκτείνεται πάνω από τους επιβάτες, προσφέροντάς τους εντυπωσιακή θέα στο περιβάλλον.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Honda e, βγαίνει σε πρόωρη σύνταξη

Πίσω από τον οδηγό, μια απομονωμένη καμπίνα επιβατών διαθέτει αντικριστά καθίσματα, αποτελώντας μια νέα πρόταση μετακίνησης, Φέρνει κοντύτερα τους ανθρώπους, τόσο μεταξύ τους, όσο και με το περιβάλλον.

ηλεκτρικά Honda

Εντύπωση προκαλεί το πίσω μέρος που θυμίζει ευμεγέθη ηλεκτρική συσκευή και δεν έχει παρμπρίζ. Ενώ η Honda συνεργάζεται με τη Sony, φαίνεται ότι τα δικά της πρωτότυπα είναι πιο φουτουριστικά από αυτά της κοινοπραξίας με την εταιρεία τεχνολογίας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Μαγεύει η τεχνολογία της Afeela των Sony και Honda [video]

Οι Ιάπωνες παρουσίασαν επίσης ένα νέο λογότυπο για τα προσεχή EV μοντέλα τους, συμπεριλαμβανομένης της γκάμας 0.

ηλεκτρικά Honda

Σύμφωνα με την εταιρεία, η νέα σχεδίαση συμβολίζει «δύο απλωμένα χέρια», αντανακλώντας τη δέσμευση της Honda να «επεκτείνει τις δυνατότητες κινητικότητας και να συνεχίσει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πελατών της».

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube