Η μοναδική Aston Martin Bulldog εθεάθη στο Λονδίνο [video]

Η μοναδική Aston Martin Bulldog εθεάθη στο Λονδίνο [video]

Η πρωτότυπη αυτή Aston Martin κατασκευάστηκε πριν από 42 ολόκληρα χρόνια σε μόλις ένα αντίτυπο και προ ολίγων ημερών εθεάθη σε άριστη κατάσταση στους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας.

Πολλοί ενδεχομένως και να μη θυμούνται την ύπαρξη της Aston Martin Bulldog. Η βρετανική φίρμα, ωστόσο, το 1979 είχε παρουσιάσει ένα από τα ταχύτερα και πλέον φουτουριστικά σπορ οχήματα της ιστορίας της. Πολλοί δε υποστηρίζουν ότι από αυτό το μοντέλο εμπνεύστηκε ουσιαστικά και ο Elon Musk για την δημιουργία του Cybertruck…

Το πρωτότυπο όχημα έφερε την κωδική ονομασία “DP K9” και ήταν σχεδιαστικό δημιούργημα του William Towns, με την επίβλεψη του τεχνικού σκέλους να ανήκει στον Mike Loasby που μετέπειτα βρέθηκε ως chief engineer και στη DeLorean.

aston

Παρότι η πρωτότυπη Bulldog κατασκευάστηκε... εντός έδρας, στις εγκαταστάσεις της Aston Martin στη Βρετανία, το μοναδικό μοντέλο που πήρε σάρκα και οστά, ήταν αριστεροτίμονο. Και υπάρχει εξήγηση γι αυτό. Η Aston Martin δεν είχε σκοπό να παράξει μόλις ένα αντίτυπο αλλά 25, για την ακρίβεια. Ξεκίνησε λοιπόν δοκιμές με αυτό, έσπασε το ρεκόρ ταχύτητας για την εποχή με 307 km/h -με τις φήμες να υποστηρίζουν ότι η πραγματική ταχύτητα του μοντέλου ήταν 381 km/h- απέδειξε σε όσα τεστ συμμετείχε ότι ήταν ένα καθαρόαιμο σπόρτσκαρ και ολοκλήρωσε ένα χρόνο αργότερα τις δοκιμές εξέλιξης με βαθμό άριστα. 

Και ξαφνικά, το πρότζεκτ «πάγωσε». Δεν παρήχθη ούτε ένα επιπλέον μοντέλο! Μάλιστα, η Aston Martin πούλησε σε prive δημοπρασία το πρωτότυπο αυτοκίνητο σε τιμή 4πλάσια του κόστους εξέλιξης του που σύμφωνα με τις τότε πληροφορίες ανέρχονταν στις £130.000...

Η Aston Martin Bulldog ταξίδεψε στον ιδιοκτήτη της στις Η.Π.Α, προτού επιστρέψει ξανά στα πάτρια εδάφη όπου την απέκτησε ο κύριος που θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί. Για την ιστορία, η Bulldog εφοδιάζονταν με έναν 5,3 lt V8 twin turbo κινητήρα απόδοσης 700 ίππων. Ο σημερινός ιδιοκτήτης της, προχώρησε στην ανακατασκευή του μοντέλου βάφοντας το σε γκρι χρώμα με ταμπά σκούρο δέρμα στο εσωτερικό, όπως ακριβώς ήταν και το πρωτότυπο μοντέλο του 1979.

Προς τέρψιν των θεατών, πέρα από την one-off Aston Martin Bulldog στο video πρωταγωνιστούν και δυο ακόμα σπάνια μοντέλα. Ένα Bizzarrini 5300GT Strada και μία από τις εννιά Bentley Continental GT Zagato που κατασκευάστηκαν ποτέ. Δε γνωρίζουμε εάν πρόκειται για φίλους του ιδιοκτήτη της Bulldog ή εάν και αυτά τα δυο έξτρα διαμάντια ανήκουν στην προσωπική του συλλογή. Πράγμα διόλου απίθανο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube