O Massa άξιζε ένα πρωτάθλημα

O Massa άξιζε ένα πρωτάθλημα

Κάποιες φορές ο χαρακτήρας μετράει και μετράει πολύ...

Αυτός ο συμπαθής Βραζιλιάνος, ένας οδηγός με πολλές ικανότητες αλλά και με ένα εξαιρετικά χαμηλό προφίλ, ο Felipe Massa που λίγο έλειψε να χάσει το μάτι του το 2009, άξιζε να τελειώσει την καριέρα του έχοντας ένα πρωτάθλημα στο παλμαρέ του. 
 
Το άγγιξε το 2008, το πανηγύρισε μέσα στην ίδια του την πατρίδα, αλλά το έχασε δευτερόλεπτα αργότερα από τον Lewis Hamilton σε έναν αγώνα που η εξέλιξη του έμεινε στην ιστορία της F1.
Σε εκείνον τον επεισοδιακό αγώνα όλοι υποκλίθηκαν στην αρχοντιά με την οποία ο Felipe διαχειρίστηκε το χαμένο πρωτάθλημα, αρχοντιά που σηματοδοτεί τον χαρακτήρα του αλλά και την γενικότερη παρουσία του στο χώρο. 
Δεν θυμάμαι - όσο θυμάμαι - να έκανε «αλητείες» μέσα στις πίστες, να έπαιξε βρώμικα, να χρεώθηκε χτυπήματα κάτω από τη μέση. Οχι, κωλόπαιδο δεν ήταν!
 
Τζαρτζαρίσματα ναι, πολλά. Αλλά τι στο καλό, στη Formula 1 έτρεχε δεν έπαιζε μπιρίμπα με τις κυρίες της καλής κοινωνίας.
Από την άλλη δεν ήταν ο οδηγός-πυροτέχνημα, δεν ήταν Senna ή Schumacher, αλλά είχε διάρκεια, σταθερότητα και ήταν κατά γενική ομολογία γρήγορος. 
 
Ο Massa άξιζε ένα πρωτάθλημα.
 
Προστατευόμενος της Ferrari στο πρώτα του βήματα της οποίας διετέλεσε δοκιμαστής,ντεμπουτάρησε στην F1 με την ομάδα της Sauber που αγωνιζόταν με κινητήρες Ferrari.
 
Μεταπήδησε στην ίδια τη Scuderia το 2006 και έμεινε μέχρι το 2013 παίρνοντας 11 νίκες σε GP και χάνοντας τον παγκόσμιο τίτλο του 2008 πάνω στο νήμα.
Με τη Williams ήθελε να συνεχίσει αλλά φαίνεται πως η ομάδα είχε διαφορετικές βλέψεις και έτσι ο Felipe οδηγήθηκε στην απόφαση να σταματήσει να αγωνίζεται στην F1, φέτος στο Abu Dhabi, στο 250ο GP της καριέρας του.  
 
Δεν ξέρουμε πως μέσα του διαχειρίστηκε εκείνον τον αγώνα το 2008. Σίγουρα πικράθηκε, ίσως και κάποια στιγμή να δάκρυσε όπως δάκρυσε και προχθές που ανακοίνωσε την αποχώρησή του, αλλά πάνω από όλα, εκείνο το απόγευμα αποδείχθηκε αθλητής και άρχοντας

 
Το απέδειξε η συνέχεια της καριέρας του, το απέδειξαν τα σχόλια που αποσπούσε κατά καιρούς από τους γνωρίζοντες, το υπογράμμισε με δηλώσεις του ένας εκ των κορυφαίων σχολιαστών της F1, ο Maurice Hamilton που είπε: «Έκλαψα στο τέλος εκείνου του αγώνα από ευτυχία για τον Lewis, αλλά και από θλίψη για τον Felipe, ο οποίος μέσα σε δευτερόλεπτα κέρδισε και έχασε ένα πρωτάθλημα. Η αξιοπρέπεια με την οποία διαχειρίστηκε την κατάσταση  ο Massa εκείνο το απόγευμα, με έκανε δια βίου fan του εμένα και είμαι βέβαιος και εκατοντάδες χιλιάδες φίλους της F1». 
 
Ναι, ο Massa άξιζε ένα πρωτάθλημα.
Τουλάχιστον ένα!
 
Δεν θυμάμαι - όσο θυμάμαι - να έκανε «αλητείες» μέσα στις πίστες, να έπαιξε βρώμικα, να χρεώθηκε χτυπήματα κάτω από τη μέση. Οχι, κωλόπαιδο δεν ήταν!

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube