Η Mercedes και ο Lewis Hamilton μαζί μέχρι το 2025

Η Mercedes και ο Lewis Hamilton μαζί μέχρι το 2025

Μπορεί οι φήμες αναφορικά με το μέλλον του Βρετανού πολυπρωταθλητή να οργίαζαν, ωστόσο ο Lewis Hamilton και η Mercedes άφησαν με την όρεξη τους επίδοξους μνηστήρες, ανανεώνοντας τη συνεργασία τους μέχρι το 2025.

Lewis Hamilton Contact Extended

Μόλις λίγες ημέρες πριν από το Grand Prix στην πίστα της Monza, το ναό της ταχύτητας, η Mercedes φρόντισε να ζεστάνει τον κόσμο της, ανακοινώνοντας την επέκταση της συνεργασίας της με τον επτάκις παγκόσμιο πρωταθλητή, Lewis Hamilton, μέχρι και το τέλος της σεζόν 2025.

Οι συζητήσεις ανάμεσα στον Hamilton και τον επικεφαλής της ομάδας Toto Wolf, είχαν ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό. Παρά τα πολλά σενάρια και τις φήμες που έκαναν λόγο για διαφωνίες ανάμεσα στις δύο πλευρές (ελέω των αστρονομικών απαιτήσεων του sir Lewis, αλλά και την πιθανή εμπλοκή της Ferrari), κάτι τέτοιο δεν επαληθεύτηκε στην πράξη.

Lewis Hamilton

Έτσι λοιπόν, ο Hamilton, που βαδίζει αισίως στο 38ο έτος της ηλικίας του θα έχει άλλες δύο ευκαιρίες να διεκδικήσει το 8ο πρωτάθλημα της καριέρας του, σπάζοντας το θρυλικό ρεκόρ του μύθου της Formula 1 Michael Schumacher, το οποίο έχει ισοφαρίσει από το 2020.

Οι δηλώσεις του ρέκορντμαν σε pole positions (104) και νίκες (103) αποτυπώνουν την ικανοποίηση και συνάμα τη δίψα του για ακόμα περισσότερες επιτυχίες:

Lewis Hamilton

«Ονειρευόμαστε κάθε μέρα να είμαστε οι καλύτεροι και αφιερώσαμε μαζί την τελευταία δεκαετία στην επίτευξη αυτού του στόχου. Το να είσαι στην κορυφή δεν συμβαίνει από τη μια μέρα στην άλλη ή σε σύντομο χρονικό διάστημα. Χρειάζεται δέσμευση, σκληρή δουλειά και αφοσίωση. Ήταν τιμή που μπορέσαμε να μπούμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας με αυτήν την απίστευτη ομάδα. Ποτέ δεν ήμασταν περισσότερο πεινασμένοι για επιτυχίες. Έχουμε μάθει από κάθε επιτυχία αλλά και κάθε αποτυχία. Συνεχίζουμε να κυνηγάμε τα όνειρά μας, και να παλεύουμε ανεξάρτητα από τις προκλήσεις για να φτάσουμε στην κορυφή», δήλωσε ο Hamilton.

Παράλληλα δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την ομάδα του για την προσφορά της όλα αυτά τα χρόνια: «Είμαι ευγνώμων στην ομάδα που με στήριξε τόσο εντός όσο και εκτός πίστας. Η ιστορία μας δεν έχει τελειώσει, είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε περισσότερα μαζί και δεν θα σταματήσουμε μέχρι να το κάνουμε».

Όντας στην ομάδα του Brackley από το 2013, ο Hamilton γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τι μπορεί να πετύχει η ομάδα του.

Στην προσπάθεια επιστροφής στην κορυφή, μπορεί ο Hamilton να έχει αναλάβει το ρόλο του σημαιοφόρου, ωστόσο δεν θα είναι μόνος. Δίπλα του θα έχει τον έτερο Βρετανό της παρέας, τον George Russell, το συμβόλαιο του οποίου ανανεώθηκε για ακόμη έναν χρόνο, δείχνοντας ότι η Mercedes επενδύει και πιστεύει στους οδηγούς της.

George Russell

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Russell: «Έχω μεγαλώσει με αυτήν την ομάδα από τότε που εντάχθηκα ως μέρος του προγράμματος νέων το 2017. Είναι το σπίτι μου και είναι φανταστικό να επεκτείνουμε την ιδιαίτερη σχέση μας μέχρι το 2025».

Toto Wolf

Το τρίπτυχο της ευτυχίας της Mercedes ολοκληρώνει ο περιχαρής επικεφαλής της ομάδας Toto Wolf, ο οποίος διατείνεται πως διαθέτει το καλύτερο δίδυμο οδηγών στο grid: «Η συνέχιση με την τρέχουσα σύνθεση των οδηγών μας ήταν μια απλή απόφαση. Έχουμε το ισχυρότερο ζευγάρι στο grid και οι δύο οδηγοί παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ομάδα για να μας εξελίξουν. Η δύναμη και η σταθερότητα που παρέχουν θα αποτελέσουν εχέγγυα για τη μελλοντική μας επιτυχία».

Και συνέχισε κάνοντας ξεχωριστή αναφορά σε κάθε έναν από τους δύο πιλότους: «Η συνεργασία μας με τον Lewis είναι μια από τις πιο επιτυχημένες στην ιστορία του αθλήματος. Οι οδηγικές του ικανότητες είναι αδιαπραγμάτευτες και σε συνδυασμό με τη συμπεριφορά και το ήθος του τον έκαναν βασικό πυλώνα της ομάδας μας. Αυτές λοιπόν οι ιδιότητες θα μας βοηθήσουν να παλέψουμε εκ νέου για παγκόσμια πρωταθλήματα. Από την άλλη, ο George είναι ο πιο ανερχόμενος και ταλαντούχος οδηγός της γενιάς του. Ανταποκρίθηκε άμεσα και με το παραπάνω στην εμπιστοσύνη που του δείξαμε. Συνδυάζει την ταχύτητα και την επιμονή ενός αληθινού μαχητή με την οξυδέρκεια και την επιμονή σε κάθε λεπτομέρεια».

Lewis Hamilton

Αυτή λοιπόν η ανακοίνωση συνεπάγεται πως οι δύο οδηγοί θα συνυπάρξουν για τουλάχιστον τέσσερις σεζόν. Τερματίζει επίσης κάθε κάθε σενάριο που ήθελε τον Μονεγάσκο, Charles Leclerc, της Ferrari να εντάσσεται στη Mercedes μετά το πέρας του συμβολαίου του με την Scuderia, στα τέλη του 2024.

Πλέον σε όλους του φίλους και φίλες της Formula 1 αιωρείται το εξής ερώτημα: Θα μπορέσει ο Hamilton να διακόψει την κυριαρχία του «Ιπτάμενου» Ολλανδού, Max Verstappen; Όλα θα φανούν στην πίστα!

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube