Frédéric Vasseur: Ένας Γάλλος στο τιμόνι της Scuderia Ferrari

Frédéric Vasseur: Ένας Γάλλος στο τιμόνι της Scuderia Ferrari

O Frédéric Vasseur είναι και επίσημα ο νέος Team Principal της Scuderia Ferrari. Οι Ιταλοί προσδοκούν σε μέρες... Jean Todt, με την πρόσληψή του.

Frédéric Vasseur

Από το 2008, η Scuderia Ferrari, έχει αλλάξει τέσσερις επικεφαλής του αγωνιστικού της τμήματος: Stefano Domenicali, Marco Mattiacci, Maurizio Arrivabene και Mattia Binotto. Όλοι ήταν Ιταλοί αλλά κανείς τους δεν κατάφερε τελικά να οδηγήσει την ομάδα στη Γη της Επαγγελίας... 

Όπως όμως θυμάστε οι περισσότεροι, την τελευταία φορά που η Ferrari είχε Γάλλο επικεφαλή στο τμήμα, τον Jean Todt (1993-2007), κατέκτησε 6 πρωταθλήματα οδηγών και 8 κατασκευαστών! Ίσως λοιπόν οι Ιταλοί με την πρόσληψη του Frédéric Vasseur να προσδοκούν σε μια αντίστοιχη πορεία. 

Frédéric Vasseur, Scuderia Ferrari

Ο Vasseur έχει πάνω από 25 χρόνια εμπειρίας στους αγώνες αυτοκινήτου, ξεκινώντας από τις μικρές κατηγορίες, ενώ την τελευταία δεκαετία βρίσκεται ανελλειπώς στη Formula 1. Μάλιστα του έχει αναγνωριστεί από το σύνολο των ανθρώπων του χώρου, η επιτυχία του στην προώθηση κορυφαίων οδηγών, όπως του Nico Rosberg όσο του Lewis Hamilton, ενώ το 2018 είχε βοηθήσει σημαντικά στην εξέλιξη και του Charles Leclerc .

Τις τελευταίες σεζόν, ο Vasseur, ήταν επικεφαλής στην αγωνιστική ομάδα της Alfa Romeo αλλά και CEO/Team Principal της Sauber Motorsport, ενώ υπήρξε και επικεφαλής της Renault F1 Team το 2016.

Ο CEO της Ferrari, Benedetto Vigna, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τον Frédéric Vasseur στη Ferrari ως επικεφαλής της ομάδας μας. Σε όλη του τη καριέρα ο Fred έχει συνδυάσει με επιτυχία το τεχνικό σκέλος και την αγαστή συνεργασία οδηγών και ομάδας. Η φιλοσοφία, οι γνώσεις και τα ηγετικά του χαρακτηριστικά, είναι αυτό που χρειαζόμαστε για να δώσουμε την ώθηση που απαιτείται στην ομάδα ώστε να επιτύχουμε τους στόχους μας».

Frédéric Vasseur, Scuderia Ferrari

Ο Frédéric Vasseur από τη μεριά του ανέφερε: «Είναι πραγματικά μεγάλη τιμή για μένα να αναλάβω την ηγεσία της Scuderia Ferrari. Ως ένας άνθρωπος που είχε πάντα πάθος για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, η Ferrari δε θα μπορούσε παρά να αντιπροσωπεύει για μένα την κορυφή του κόσμου των αγώνων. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με την ταλαντούχα ομάδα μας και να τιμήσουμε όλοι μαζί την ιστορία και την κληρονομιά της Scuderia προσφέροντας χαρά στους Tifosi μας σε όλο τον κόσμο».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube