Οι ηλεκτρικές Ferrari δεν θα είναι σιωπηλές [video]

Οι ηλεκτρικές Ferrari δεν θα είναι σιωπηλές [video]

Ξεχάστε τα αθόρυβα κι άνοστα ηλεκτρικά, λέει η Ferrari. Τα δικά της θα κάνουν σαματά.

Ferrari

Το πρώτο ηλεκτρικό όχημα της Ferrari θα κυκλοφορήσει στο δεύτερο μισό του 2025. Η εταιρεία είναι φειδωλή σχετικά με τις τεχνικές λεπτομέρειες του νέου της μοντέλου, αλλά ο διευθύνων σύμβουλος Benedetto Vigna ανέφερε ότι σίγουρα δεν θα είναι «σιωπηλό».

Ο Vigna ξεκαθάρισε ότι «οι ηλεκτρικές Ferrari δεν θα σιωπούν» κι επανέλαβε ότι το Μαρανέλο επεξεργάζεται μοναδικές «ηχητικές υπογραφές» για τα μοντέλα της.

Ηλεκτρικό σημαίνει και μουγγαμάρα; Κάθε άλλο, λέει ο CEO της Ferrari

Η ιταλική εταιρεία κατοχύρωσε μια πατέντα EV εξάτμισης το 2023, γνωρίζοντας καλά ότι το ηχόχρωμα των θερμικών μοντέλων της θέλγει τους αγοραστές.

Η αυτοκινητοβιομηχανία θα συνεχίσει να δίνει έμφαση στο στιλ και τις επιδόσεις στα ηλεκτρικά της οχήματα με μπαταρία κι υπόσχεται ότι δεν θα χάσουν τη «μοναδική» αίσθηση της μάρκας. Ο Vigna κατανοεί επίσης ότι η τεχνολογία θα επιτρέψει στη Ferrari να «κάνει πολλά ενδιαφέροντα πράγματα».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Ferrari εφαρμόζει τεχνικές εταιρειών πληροφορικής στο EV της

Ο διευθύνων σύμβουλος, ο οποίος ανέλαβε το τιμόνι της Ferrari το 2021 , είναι άνθρωπος της τεχνολογίας. Θυμίζουμε ότι ήταν πρόεδρος στη STMicroelectronics, έναν ιταλο-γαλλικό κατασκευαστή ηλεκτρονικών κι ημιαγωγών που εδρεύει στη Γενεύη.

Ferrari

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι Ferrari του μέλλοντος θα είναι αποστειρωμένες. Ο 55χρονος είναι βέβαιος ότι η εταιρεία μπορεί ακόμα να προσφέρει μια ξεχωριστή οδηγική εμπειρία αξιοποιώντας την τεχνολογία «με μοναδικό τρόπο».

Θα δούμε τι σημαίνει αυτό σε περίπου 18 μήνες, αλλά παρόλο που η εταιρεία εξηλεκτρίζει την γκάμα της, θα συνεχίσει να επενδύει σε κινητήρες εσωτερικής καύσης. Ο Vigna είπε ότι δεν πιστεύει ότι οι θερμικοί κινητήρες θα εξαφανιστούν ποτέ εντελώς από την αγορά των πολυτελών αυτοκινήτων. Κι ότι πολλαπλές επιλογές θα συνυπάρχουν.

Ferrari

Η Ferrari σκοπεύει να εξηλεκτρίσει το 60% της γκάμας της μέχρι το 2026. Τα συνθετικά καύσιμα είναι μια εναλλακτική που θα μπορούσε να κρατήσει τους κινητήρες εσωτερικής καύσης στους δρόμους για κάμποσα χρόνια ακόμα, μειώνοντας παράλληλα τις επιβλαβείς εκπομπές ρύπων.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube