Δημοπρατείται η F2001b του Michael Schumacher

Δημοπρατείται η F2001b του Michael Schumacher

Το μονοθέσιο της Ferrari που κέρδισε το GP της Aυστραλίας το 2002 με οδηγό τον Michael Schumacher, δημοπρατείται από τον οίκο Sotheby’s…

Στα αρκετά μονοθέσια της Formula 1 που έχουν βρει τους τυχερούς τους -και πλούσιους- ιδιοκτήτες τους μέσα από δημοπρασίες, έρχεται να προστεθεί τώρα το μοναδικό μονοθέσιο της Ferrari, με το οποίο κέρδισε το GP της Aυστραλίας το 2002, ο Michael Schumacher. 

Το συγκεκριμένο είναι μάλιστα ένα από τα πολλά που έχουν δημοπρατηθεί τα δύο τελευταία χρόνια και τα είχε οδηγήσει στο παρελθόν ο Γερμανός πολυπρωταθλητής της F1, έχοντας και αυτό την δική του ξεχωριστή ιστορία.

Αρχικά είναι η έκδοση F2001 του μονοθεσίου, με το οποίο έτρεξαν οι οδηγοί της Ferrari (Schumacher και Barrichello) τους τρεις πρώτους αγώνες τη σεζόν του 2002 (GP Αυστραλίας, GP Μαλαισίας και GP Βραζιλία) πριν αντικατασταθεί από την F2002.

Ferrari F1 2001b

To συγκεκριμένο με οδηγό τον Schumacher κατάφερε να πάρει την pole position στις κατατακτήριες αλλά και να κερδίσει στην Αυστραλία. Δύο εβδομάδες αργότερα στο GP της Mαλαισίας και ενώ είχε την pole, μια επαφή στην εκκίνηση με την Williams του J.P. Montoya, έφερε τον Schumacher να τερματίζει στην 3η θέση.

Για την ιστορία, στον τελευταίο του αγώνα, το συγκεκριμένο μονοθέσιο τερμάτισε 2ο πίσω από τον David Coulthard της McLaren Mercedes.

Ferrari F1 2001b

Ο οίκος Sotheby’s Sealed που έχει στη διάθεσή του το μονοθέσιο δεν έχει ακόμα δημοσιοποιήσει την τιμή εκκίνησής του στην επικείμενη δημοπρασία, όμως δεδομένου πως η σίγουρα πιο πετυχημένη Ferrari F2003-GA του Schumacher πουλήθηκε πρόσφατα αντί του ποσού των $15 εκ., οι αρχικές εκτιμήσεις για την F2001b μιλούν για ένα ποσό λίγο πάνω από τα $10 εκ.

Όποιος την αποκτήσει πάντως, θα έχει στα χέρια του ένα μοναδικό δημιούργημα από τη χρυσή εποχή της Ferrari και του Schumacher μέσα στην Formula 1, το οποίο φοράει έναν τρίλιτρο V10 ατμοσφαιρικό κινητήρα που αποδίδει 825 PS στις 17.300 rpm.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube