Ο Mark Webber διέσχισε 1.300 km με την Taycan Cross Turismo

Ο Mark Webber διέσχισε 1.300 km με την Taycan Cross Turismo

Η Porsche χρησιμοποιεί τον διάσημο πιλότο για να προωθήσει τις πωλήσεις της ηλεκτρικής Taycan Cross Turismo.

Η Porsche ξεκίνησε ένα ταξίδι στην αυστραλιανή ήπειρο με τον πρώην πιλότο της Formula 1 και πρεσβευτή της μάρκας Mark Webber πίσω από το τιμόνι μιας Taycan Cross Turismo.

Η Taycan Cross Turismo αποτελεί την ηλεκτρική ματιά της γερμανικής εταιρείας στο μέλλον. Τώρα, προσπαθεί να μας διαφημίσει τις ταξιδιωτικές της ικανότητες.

Αν ο Mark Webber μπορεί να διανύσει την αφιλόξενη αυστραλιανή ύπαιθρο με ένα ηλεκτρικό μοντέλο μας, τότε μπορεί ο καθένας, λέει η Porsche

Και πράγματι, το ταξίδι με το ελυστικό EV αποδεικνύει ότι μια κάλυψη πολύ μεγάλης απόστασης στη μέση του πουθενά είναι εφικτή παρά τις προκλήσεις της φόρτισης.

Porsche Taycan Cross Turismo

Η WLTP αυτονομία της έκδοσης 4S είναι 452 km, καθιστώντας τη διαδρομή από το Darwin στο Tennant Creek δύσκολη κι απαιτητική. «Ανυπομονώ να δω τι θα συναντήσουμε στη διαδρομή», δήλωσε ο Webber πριν την εκκίνηση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πάνω από 10.000.000 km δοκιμών για την Porsche Taycan Cross Turismo

«Απολαμβάνω τα μεγάλα ταξίδια και πάντα ζητάω έξτρα κίνητρο, αλλά ποτέ δεν έχω επιχειρήσει κάτι αντίστοιχο. Εκεί που θα πάμε, δεν υπάρχει ψυχή και το περιβάλλον είναι εξαιρετικά εχθρικό. Μπορεί να γίνει ακόμα κι επικίνδυνο».

Porsche Taycan Cross Turismo

Ο Webber, μαζί με ανθρώπους από το εταιρικό περιοδικό της Porsche «Christophorus», ξεκίνησαν από το Darwin με πορεία προς τα νότια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δείτε τι μπορεί να κάνει η Porsche Taycan Cross Turismo σε άμμο και χιόνι [video]

Η ομάδα έπρεπε να βασιστεί κυρίως σε πιο αργούς AC σταθμούς φόρτισης, καθώς οι ταχυφορτιστές είναι περιορισμένοι στη διαδρομή. Η Stuart Highway των 2.720 km άρχισε να κατασκευάζεται το 1940, αλλά ολοκληρώθηκε μόνο το 1987.

Porsche Taycan Cross Turismo

Η ομάδα ανέφερε ότι δεν βίωσε ποτέ άγχος για την αυτονομία στη διαδρομή, το οποίο οφείλεται και στον έξυπνο σχεδιασμό πριν ξεκινήσει το ταξίδι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Porsche Taycan Cross Turismo για… κάμπινγκ [video]

Συνολικά, η Porsche Taycan Cross Turismo ολοκλήρωσε τη διαδρομή των 1.300 km καταναλώνοντας συνολικά 321 kWh. Η ομάδα επισκέπτηκε πολλά ενδιαφέροντα μέρη κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, με το κόστος να είναι λιγότερο από €100 ευρώ για τις ηλεκτρικές φορτίσεις.

Porsche Taycan Cross Turismo

«Δεν πίστευα ποτέ ότι ένα ταξίδι με ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα ήταν τόσο ξένοιαστο», δήλωσε ο Αυστραλός πιλότος. «Μπορώ με βεβαιότητα να σας εγγυηθώ ότι βρήκα νέα έμπνευση για μελλοντικά οδικά ταξίδια».

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube