Πάνω από 10.000.000 km δοκιμών για την Porsche Taycan Cross Turismo

Πάνω από 10.000.000 km δοκιμών για την Porsche Taycan Cross Turismo

Και μάλιστα χωρίς καν να υπάρχει το αυτοκίνητο, με τη βοήθεια της κορυφαίας τεχνολογίας και της εικονικής πραγματικότητας.

Για να εξελίξει μια εταιρεία ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, σίγουρα χρειάζονται υπερσύγχρονες μέθοδοι.

Ωστόσο για την περίπτωση του δεύτερου ηλεκτρικού μοντέλου της, της Taycan Cross Turismo, η Porsche πήγε την όλη διαδικασία ένα βήμα παραπέρα. Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει ότι η «κανονική» Taycan που θα παρουσιαστεί στο τέλος του 2019, εξελίσσεται με virtual reality για να μετατραπεί στην Cross Turismo έκδοση.

Οι άνθρωποι της εταιρείας είπαν ότι τα πρωτότυπα της Taycan Cross Turismo έχουν ήδη καλύψει πάνω 10.000.000 km, όλα τους σε ψηφιακό περιβάλλον. Οι δοκιμές γίνονται στην προσομοίωση του Nürburgring και το πεδίο που δουλεύεται είναι κατά βάση το σύστημα διαχείρισης της ενέργειας του αυτοκινήτου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αποκαλύφθηκαν τα τεχνικά χαρακτηριστικά της Porsche Taycan

Είναι προφανή τα οφέλη σε χρόνο που δίνει αυτή η μέθοδος, με δεδομένο μάλιστα το γεγονός ότι οι virtual δοκιμές ξεκίνησαν 7 μήνες πριν να υπάρχει ένα φυσικό πρωτότυπο.

«Η ψηφιακή τεχνολογία μας δίνει τη δυνατότητα να δοκιμάζουμε αλλαγές σε διάφορες παραμέτρους και να βλέπουμε σε πραγματικό χρόνο τη διαφορά που φέρνουν. Πολύ πιο νωρίς στην εξέλιξη του αυτοκινήτου και με πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια», δήλωσε ο Joachim Deisigner, ο επικεφαλής του συγκεκριμένου προγράμματος.

Εκτός από την επιτάχυνση της εξέλιξης του μοντέλου πάντως, δεν αποκλείεται η συγκεκριμένη μέθοδος να παίξει σημαντικό ρόλο και στην επίτευξη κάποιου ρεκόρ στο ’Ring. Είναι κάτι που δε θα εξέπλησσε κανέναν εάν αποτελούσε μια δυνατή πρόκληση για τα ηλεκτρικά μοντέλα της Porsche.

[Πηγή: Autoevolution]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube