Porsche Taycan Cross Turismo για… κάμπινγκ [video]

Porsche Taycan Cross Turismo για… κάμπινγκ [video]

Η Db αναλαμβάνει να κάνει τη φουλ ηλεκτρική Porsche Taycan Cross Turismo σε αυτοκίνητο για κάμπινγκ. Με μπαγκαζιέρα, τραπέζι και ό,τι χρειάζεται για ελεύθερη κατασκήνωση! Με το (αστρονομικό) αζημίωτο, φυσικά!

Για τους φαν του κάμπινγκ, η επιλογή για να κάνουν τις αγαπημένες διακοπές τους είναι τριπλή. Υπάρχουν τα βαν, υπάρχουν τα αυτοκινούμενα, υπάρχουν και οι σκηνές οροφής. Η τελευταία επιλογή είναι σαφώς η φθηνότερη για όποιον θα ήθελε να κοιμάται κάτω από τα αστέρια. Και η πιο εύκολη στην τοποθέτηση. Έτσι υπάρχουν αρκετές εταιρείες που προσφέρουν αυτό το είδος «μετασκευής», το οποίο μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί σε μια ολόκληρη γκάμα μοντέλων (στέισον, SUV, κ.λπ.). Η Db είναι μία από αυτές και βάλθηκε να δημιουργήσει μια τέτοια λύση για την Porsche Taycan Cross Turismo.

Η επιλογή της Porsche Taycan Cross Turismo έγινε από τους σχεδιαστές της Db, μιας και η 100% ηλεκτρική 4θέσια γερμανική μπερλίνα τους φάνηκε πιο συμβατή με τα crossoverίστικα χαρακτηριστικά της και την τετρακίνηση.

Porsche Taycan Cross Turismo, camping car by Db

Η σκηνή οροφής λοιπόν, που ανοίγει αυτόματα, στερεώνεται χρησιμοποιώντας τις αφαιρούμενες ράγες οροφής που παρέχονται επίσης από την Db. Κατασκευασμένη από το ίδιο υλικό με τα σακίδια πλάτης που έκαναν διάσημη τη Db, έχει μήκος 2,45 m, πλάτος 1,50 και ύψος 1,07 m στο υψηλότερο σημείο της.

Με τις παραπάνω διαστάσεις, φιλοξενεί άνετα δύο άτομα που μπορεί να γίνουν τρία με ένα παιδί ή έναν ενήλικο με μπόλικο στριμωξίδι. Και επειδή χρειάζεται να ανέβεις στο «εξοχικό», υπάρχει και η απαραίτητη σκάλα. 

Δείτε τι μπορεί να κάνει η Porsche Taycan Cross Turismo σε άμμο και χιόνι [video]

Η Db δεν έκανε μισή δουλειά. Το κιτ «Discoverberry» περιλαμβάνει επίσης ένα κιτ κάμπινγκ με τραπέζι και πτυσσόμενες καρέκλες, για να μην αναφέρουμε τη σόμπα και τον εξοπλισμό για μαγείρεμα. Ένα σακίδιο πλάτης (30 lt) και μια τροχήλατη τσάντα (60 lt) στο χρώμα του βατόμουρου, που ταιριάζουν με τον καμβά της σκηνής και την… Porsche Taycan Cross Turismo, συμπληρώνουν το πακέτο.

Porsche Taycan Cross Turismo, camping car by Db

Και πριν αναφερθούμε στην τιμή, να σημειώσουμε ότι η Db δεν πουλάει προϊόντα που θα τα λέγαμε «ευκαιρίες». Το κιτ για την Porsche Taycan Cross Turismo για κάμπινγκ κοστίζει 250 χιλιάρικα, περιλαμβάνοντας φυσικά το αυτοκίνητο. Με τον λογαριασμό να ζεματάει λοιπόν, περιμέναμε μια σαμπάνια για να εγκαινιάσουμε το νέο «εξοχικό». Φευ, η Db περιορίζεται σε δύο… μπύρες για τα συχαρίκια. Τσίπηδες! 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube