node/32598

Nissan: Καινούργιο 1.300άρι μοτέρ για το Qashqai

Ο νέος 4κύλινδρος 1.300άρης βενζινοκινητήρας τούρμπο των Renault/Mercedes θα κάνει την εμφάνισή του κάτω από το καπό του Nissan Qashqai, αντικαθιστώντας τον υπάρχοντα 1.200άρη.

Σύντομα θα μεταγγιστεί νέο αίμα κάτω από το καπό του Nissan Qashqai, με ένα νέο μοτέρ σε μια κίνηση που όμως δεν αποτελεί έκπληξη. Η Renault και η Mercedes-Benz έχουν ήδη αποκαλύψει το ολοκαίνουργιο 4κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα των 1.300 cc, σε διάφορα επίπεδα ισχύος. Και τα δύο μέρη έχουν κάνει ήδη χρήση αυτού του κινητήρα (στο Renault Kadjar και στη Mercedes-Benz A-Class που δοκιμάσαμε), αλλά τώρα η χρήση του επεκτείνεται στη Συμμαχία, καθώς θα εφοδιάσει την γκάμα και του Qashqai.

Τα οφέλη στην αποδοτικότητα που προφανώς είδαν στη Renault έναντι του υφιστάμενου 1.2 Turbo, η Συμμαχία θέλησε να τα εισπράξει και στο Nissan Qashqai. Στις τυποποιημένες μετρήσεις, για την έκδοση ισχύος των 140 PS έχουμε λοιπόν κέρδος 8 g/km σε CO2 σε σχέση με τον 1.2 των 130 PS. Στην ισχυρότερη έκδοση, ο 1.300άρης των 160 PS εκπέμπει 12 g/km σε CO2 λιγότερα από τον 1.6 των 163 PS. Συνεπώς και η κατανάλωση σε πραγματικές συνθήκες θα βελτιωθεί. Εδώ να σημειώσουμε ότι το Qashqai στην έκδοση των 160 PS με αυτόματο κιβώτιο έχει υψηλότερη ροπή έναντι του μοντέλου με το χειροκίνητο σασμάν.

1.3 engine Renault/Mercedes-Benz

Φυσικά, για να περάσει το νέο περιβαλλοντικό πρότυπο WLTP, η Nissan έπρεπε να ενσωματώσει ένα φίλτρο σωματιδίων στο Qashqai 1.3. Τιμή δεν γνωρίζουμε ακόμη σε καμία ευρωπαϊκή χώρα, κάτι που θα γίνει σαφώς ύστερα από το παρισινό Σαλόνι Αυτοκινήτου. Οπότε αναμένουμε μέχρι το τέλος Οκτωβρίου να έχουμε νέα από τον οικονομικό τομέα και στην Ελλάδα.

node/39104

Αυτό είναι το νέο Nissan Qashqai [video]

Μια πρώτη ματιά στη νέα γενιά του Qashqai που θα συμβάλλει τα μέγιστα στη νέα εποχή της Nissan.

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020 | Επικοινωνία

Αυτό είναι το νέο Nissan Qashqai [video]

Η Nissan ανακοίνωσε χθες το νέο στρατηγικό στρατηγικό σχέδιο για επιστροφή στην κερδοφορία το οποίο περιλαμβάνει την παρουσίαση 12 νέων μοντέλων, ανάμεσα στα οποία βρίσκεται και η νέα γενιά του Qashqai. Παρακολουθώντας πιο προσεκτικά το teaser video που δημοσίευσε η ιαπωνική φίρμα, καταφέραμε να ξεχωρίσουμε και να βελτιώσουμε ψηφιακά τρεις εικόνες από το δημοφιλές C-SUV το οποίο αναμένεται να κάνει πρεμιέρα μέσα στο 2020.

Όπως μπορούμε να διακρίνουμε από τις εικόνες, η σιλουέτα του νέου Qashqai είναι πιο σπορ και αεροδυναμική, με εντονότερη κλίση της οροφής και του πίσω παρμπρίζ το οποίο σκεπάζεται από μια αεροτομή.

Στο ρύγχος, η γρίλια V-Motion δανείζεται στοιχεία από το μικρότερο Juke, ενώ τα φώτα θυμίζουν έντονα το πρωτότυπο IMQ (2019) που αποτελούσε προπομπό της έκδοσης παραγωγής του Qashqai και επηρέασε σε μεγάλο βαθμό το σχεδιασμό του. Βέβαια, όπως είναι λογικό,το αμάξωμα έχει εξορθολογιστεί για τις ανάγκες της παραγωγής, με λιγότερο έντονες πτυχώσεις, και πιο συμβατικές λύσεις όσον αφορά τα φώτα, τους προφυλακτήρες και τους αεραγωγούς. Παρόλα αυτά, το Qashqai διατηρεί την χαρακτηριστική γραμμή στο προφίλ του IMQ και τους τονισμένους πίσω ώμους.

Nissan
Το ρύγχος του νέου Qashqai διακρίνεται ανάμεσα στα νέα Pathfinder (αριστερά) και X-Trail (δεξιά) αποκαλύπτοντας τα φώτα LED που θυμίζουν το πρωτότυπο IMQ.

Σημαντική θα είναι και η αναβάθμιση στο εσωτερικό όσον αφορά το σχεδιασμό, την ποιότητα και την τεχνολογία, με το νέο ψηφιακό περιβάλλον οδήγησης το οποίο θα είναι κοινό με το συγγενικό X-Trail να περιλαμβάνει ψηφιακό πίνακα οργάνων και μεγάλη οθόνη αφής στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας.

Το νέο Qashqai θα βασίζεται σε μια εξέλιξη της πλατφόρμας CMF. Από πλευράς κινητήρων, η γκάμα δεν θα περιλαμβάνει diesel, την θέση των οποίων θα πάρουν νέα υβριδικά συστήματα - το ePower της Nissan, ένα νέο Plug-in Hybrid που εξελίχθηκε σε συνεργασία με τη Mitsubishi, και mild-hybrid εκδόσεις για μείωση του μέσου όρου εκπομπών CO2.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Όλα όσα γνωρίζουμε για τα νέα Nissan Qashqai και X-Trail

node/39098

Nissan All Clear Service: Φροντίδα και οικονομία

Καλοκαιρινή προστασία και φροντίδα για το Nissan σας, με γνώμονα την μέγιστη δική σας ασφάλεια, αλλά και την οικονομία.

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020 | Επικοινωνία

Nissan All Clear Service: Φροντίδα και οικονομία

Με κεντρικό σύνθημα «Αυτή η μάσκα σου προσφέρει ασφάλεια», η Nissan θέλει να τονίσει, μέσω του καλοκαιρινού προγράμματος All Clear Service, τη σπουδαιότητα της υγιεινής και της ασφάλειας και στο After Sales Service, αυτή την περίοδο που διανύουμε τη φάση της αποκλιμάκωσης της πανδημίας COVID-19 στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, η Nissan με το πρόγραμμα All Clear Service προσφέρει :
• ΔΩΡΟ τον ΦΠΑ 24% στα Ανταλλακτικά Service
• ΔΩΡΕΑΝ Έλεγχο 24 Σημείων
• ΔΩΡΕΑΝ Οδική Βοήθεια για ένα έτος

Έχοντας ως βασική επιδίωξη τη διατήρηση της εξυπηρέτησης στο υψηλότερο δυνατό σημείο, με προτεραιότητα την ασφάλειά σας, η Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. θα συνεχίσει με συνέπεια και υπευθυνότητα να εφαρμόζει πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων κρατικών φορέων και την σχετική νομοθεσία, προκειμένου να διασφαλιστεί το αγαθό της δημόσιας υγείας.  

Περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες για το καλοκαιρινό πρόγραμμα All Clear Service, παρέχονται στο δίκτυο εξουσιοδοτημένων επισκευαστών Nissan, αλλά και στην ιστοσελίδα της εταιρίας.

Nissan

[Δελτίο Τύπου Nissan]

TAGS