Νέο MINI Cooper E Classic, πιο προσιτό αλλά όχι φθηνιάρικο

Νέο MINI Cooper E Classic, πιο προσιτό αλλά όχι φθηνιάρικο

Με 184 PS και 305 km αυτονομίας, το εισαγωγικό MINI Cooper E δεν υστερεί σε τίποτα.

Η τέταρτη γενιά του MINI Cooper έχει κάνει ήδη την πρώτη της εμφάνιση την περσινή χρονιά. Τώρα, το δημοφιλές μοντέλο μάς συστήνεται εκ νέου με τη βασική έκδοση Classic, που αναδεικνύει τη μινιμαλιστική φύση της σχεδίασής του.

Ξεκινώντας από τις τεχνικές προδιαγραφές, το MINI Cooper E τροφοδοτείται από έναν ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο μπροστά, απόδοσης 184 PS και 290 Nm. Υπολείπεται δηλαδή κατά 34 PS και 40 Nm σε σύγκριση με το Cooper SE.

Πανέμορφο, αρκούντως σβέλτο και με ικανοποιητικότατη -για αστικό μοντέλο- αυτονομία. Το MINI Cooper E είναι κάτι παραπάνω από ένα εισαγωγικό μοντέλο

Ωστόσο, οι επιδόσεις δεν είναι καθόλου κακές, ένεκα και του χαμηλότερου βάρους. Τα 7,3" για το 0-100 km/h υστερούν ελάχιστα από τα 6,7" της κορυφαίας έκδοσης.

MINI Cooper

Η μπαταρία είναι επίσης μικρότερη, με χωρητικότητα 40,7 kWh αντί για 54,2 kWh προσφέροντας αυτονομία 305 km κατά WLTP. Το SE έχει 402 km, ενώ ελαφρώς πιο αργός είναι κι ο ρυθμός φόρτισης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Σταματά η παραγωγή του MINI Clubman μετά από 17 χρόνια

Αντί για 95 kW σε DC στο SE, το MINI Cooper E αρκείται στα 75 kW. Όμως, καθώς έχει μικρότερη μπαταρία, το 10-80% είναι παραπλήσιο, στα 28 λεπτά.

MINI Cooper

Αν και πλασάρεται ως το εισαγωγικό μοντέλο, το MINI Cooper που βλέπουμε στις φωτογραφίες δεν μοιάζει με φθηνιάρικη βασική έκδοση. Τα φανταχτερά εξωτερικά χρώματα αποτυπώνουν την παιχνιδιάρικη φύση του ηλεκτρικού μίνι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: MINI Cooper SE Resolute Edition

Επίσης, μπορεί να συνδυαστεί με διχρωμία στην οροφή και βαμμένα καπάκια καθρεφτών. Το εικονιζόμενο μοντέλο είναι βαμμένο σε Sunny Side Yellow με λευκούς καθρέφτες και δίχρωμη οροφή.

MINI Cooper

Οι προβολείς LED ανήκουν στον στάνταρ εξοπλισμό. Οι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν από διάφορα σχέδια αεροδυναμικών ζαντών μεταξύ 16 και 18 ιντσών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ιδού η θερμική έκδοση του MINI Cooper

Ούτε ο εξοπλισμός άνεσης κι ασφάλειας υπολείπονται. Το ενεργό Cruise Control εξοπλίζει όλες τις εκδόσεις, ενώ το Parking Assistant θα αποδειχθεί πολύτιμος σύμμαχος στο παρκάρισμα, καθώς αναλαμβάνει αυτόματα τη διαδικασία στάθμευσης.

MINI Cooper

Η οικολογία δεν σταματά στη φόρτιση κι η MINI το ξέρει καλά. Στο Countryman, για παράδειγμα, το παρακλάδι της BMW έχει χρησιμοποιήσει ανακυκλωμένα υλικά για το ταμπλό.

Η ιστορική εταιρεία χρησιμοποίησε επίσης πλήρως ανακυκλωμένους τροχούς στην περιορισμένη έκδοση Cooper SE Convertible.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube