Ιδού η θερμική έκδοση του MINI Cooper

Ιδού η θερμική έκδοση του MINI Cooper

Οι βενζινοκίνητες εκδόσεις της πέμπτης γενιάς του MINI Cooper είναι γεγονός, δημιουργώντας έτσι μία ολοκληρωμένη γκάμα για το δημοφιλές χάτσμπακ.

Η πέμπτη γενιά του MINI Cooper απέκτησε και επίσημα θερμικές εκδόσεις, με την MINI να αποκαλύπτει πιθανότατα τα τελευταία Cooper με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Παρατηρώντας το αυτοκίνητο δεν θα δεις σημαντικές διαφορές σε σχέση με το εξηλεκτρισμένο αδελφάκι του, αν εξαιρέσεις την ανοιχτή μάσκα μιας και ο κινητήρας χρειάζεται μπόλικο φρέσκο αέρα. Μιλώντας όμως για κινητήρες, τι κρύβεται κάτω από το καπό του ανανεωμένου, θερμικού MINI Cooper;

Οι θερμικές εκδόσεις του MINI Cooper είναι εδώ και τρέχουν με έως και 204 ίππους

MINI Cooper

Εν αρχή, η εισαγωγική έκδοση Cooper C εφοδιάζεται με ένα 3κύλινδρο κινητήρα 1.5 lt με απόδοση 156 ίππων και 230 Nm ροπής. To συγκεκριμένο κινητήριο σύνολο μοιάζει να κινεί παραπάνω από ικανοποιητικά το αυτοκίνητο, με το κλασικό σπριντ 0-100 km/h να ολοκληρώνεται σε 7,7”.

Η MINI όμως φροντίζει για όσους αναζητούν το κάτι παραπάνω από άποψη επιδόσεων, φέρνοντας στην αγορά την ισχυρότερη έκδοση Cooper S. Στην προκειμένη περίπτωση, πνοή στο μοτέρ δίνει ένας 4κύλινδρος, τούρμπο 2λιτρος κινητήρας, απόδοσης 204 ίππων. Στην συγκεκριμένη εκδοχή του, το MINI Cooper πραγματοποιεί το 0-100 km/h σε 6,6”, ήτοι 1,1” ταχύτερα σε σύγκριση με την έκδοση Cooper C.

MINI Cooper

Ως γνήσιο τέκνο της MINI, οι μηχανικοί της εταιρείας έχουν δώσει μεγάλη έμφαση στον οδηγοκεντρικό χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Ρόλο σε αυτό έχει παίξει η πιο σφιχτή ρύθμιση της ανάρτησης και των αμορτισέρ που έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα τον ακριβή χειρισμό, ακόμα και όταν το πλαίσιο βρίσκεται υπό πίεση.

Στην καμπίνα, δεσπόζει η ολοστρόγγυλη οθόνη 9,4” τεχνολογίας OLED, όπως ακριβώς συμβαίνει και στις αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις. Προς διευκόλυνση του χειρισμού της, υπάρχει μία σειρά από φυσικούς διακόπτες σε ξεχωριστό πάνελ κάτω από αυτή.

MINI Cooper

Ο όγκος του χώρου αποσκευών φτάνει τα 210 lt, με τα καθίσματα σε όρθια θέση, ενώ μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 800 lt με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.

Πλούσια είναι και η ομπρέλα των συστημάτων ασφαλείας, περιλαμβάνοντας αρκετά συστήματα υποβοήθησης, όπως το Safe Exit, μέσω του οποίου ελέγχεται η περιοχή γύρω από το αυτοκίνητο, όταν αυτό είναι σταθμευμένο, προειδοποιώντας τους πεζούς και τους ποδηλάτες, πριν ανοίξει η πόρτα.

Επιπροσθέτως, το πακέτο Driving Assistant Plus εξοπλίζει το αυτοκίνητο με λειτουργίες που βασίζονται στην κάμερα και στα ραντάρ, όπως η διατήρηση της λωρίδας, η αυτόματη προσαρμογή της ταχύτητας κι ο έλεγχος της απόστασης από τα προπορευόμενα αυτοκίνητα.

MINI Cooper

Ως προς τις εκδόσεις, οι υποψήφιοι αγοραστές έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε τέσσερις επιλογές (Essential, Classic, Favoured και JCW), κάθε μία εκ των οποίων προσφέρει αρκετές δυνατότητες εξατομίκευσης.

Οι θερμικές εκδόσεις κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Βρετανία, ενώ εντός 2024 αναμένεται να προστεθούν στην γκάμα οι πεντάθυρες, επίσης θερμικές εκδόσεις του MINI Cooper.
 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube