Νέες πληροφορίες για τη νέα Ferrari

Νέες πληροφορίες για τη νέα Ferrari

Το νέο μοντέλο θα ονομάζεται Ferrari 812 Monza και αναμένεται με φτερά στιλ 250 Testa Rossa.

Η Ferrari έχει ισχυρούς ιστορικούς δεσμούς με τη Monza, τόσο με την πίστα όσο και με το όνομα. 

Το 1956, η 860 Monza ενσωμάτωνε τις αγωνιστικές φιλοδοξίες του Maranello στους αγώνες σπόρτσκαρ εκείνης της εποχής, όταν έτρεχε με τον 4κύλινδρο κινητήρα των 3,4 λίτρων του Aurelio Lampredi. Ένα χρόνο αργότερα, η 250 Testa Rossa φιγουράριζε ως η διάδοχός της, και εκτός από το υπέροχο όνομα, τα φτερά-πλωτήρες ήταν εκείνα που την τοποθέτησαν στο πάνθεον των αυτοκινήτων με το διαφορετικό επίπεδο ομορφιάς.

Ferrari 250 Testa Rossa 1957-1958

Σύμφωνα με τον Marcel Massini, τον απόλυτο σύμβουλο για τις κλασικές Ferrari, «περιμένετε μια σύγχρονη ερμηνεία της TR» να αποκαλυφθεί στις 17 Σεπτεμβρίου 2018. Κατά το πρωτότυπο, η νεοφερμένη θα φοράει επίσης ένα ατμοσφαιρικό μοτέρ V12. Συνδεδεμένη στενά με την 812 Superfast από την οποία και κατά βάση προέρχεται και με κωδική ονομασία F176, το νέο αυτοκίνητο αναμένεται να ονομαστεί 812 Monza. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη Ferrari 812 Superfast

Να θυμίσουμε ότι το 2014, μια ανοιχτή εκδοχή της Ferrari F12 Berlinetta που φτιάχτηκε κατά παραγγελία κάποιου απαιτητικού πελάτη ήταν επίσης επηρεασμένη από τη 250 Testa Rossa του 1957. Η Ferrari F12 TRS ήταν το ακριβότερο αυτοκίνητο παραγωγής που είχε φτιάξει μέχρι τότε η ιταλική φίρμα.

Συνομιλίες στο Ferrari Chat υποδεικνύουν ότι η παραγωγή του αυτοκίνητου «περιορίζεται σε 200 μονάδες», οι οποίες έχουν « κατανεμηθεί σε κορυφαίους πελάτες». Η 812 Monza «δεν έχει οροφή ή παρμπρίζ», και μελλοντικοί ιδιοκτήτες έχουν προσκληθεί στο «λανσάρισμα του εργοστασίου στις 18 Σεπτεμβρίου».

Ένα μέλος του φόρουμ αμφισβήτησε την αυθεντικότητα των πληροφοριών, στις οποίες απάντησε ο Marcel Massini: «Έτσι είναι, αλλά ξεγελάστηκε όλοι, καθώς φαινόταν όμοια με τη Mercedes-Benz SLR McLaren Stirling Moss». Όσον αφορά την τιμολόγηση, υπάρχουν αντιφατικές απόψεις σύμφωνα με το Ferrari Chat, με ένα μέλος να αναμένει τιμή €1,2 εκατομμύρια ενώ ένα άλλο να έχει ακούσει ότι η 812 Monza να φτάσει στις 2,5 εκατομμύρια δολάρια.

Η σιλουέτα του οχήματος που απεικονίζεται στο teaser επιβεβαιώνει τις κυρτές γραμμές του αμαξώματος σώματος, αλλά πέρα από αυτό δύσκολα μπορείς να μαντέψεις πώς ακριβώς θα είναι η 812 Monza. 

Και για να ολοκληρώσουμε το κεφάλαιο από τη Modena, να αναφέρουμε ότι φήμες λένε πως η Ferrari θα αποκαλύψει το διάδοχο της F12tdf το αργότερο μέχρι το 2020, βασισμένο επίσης στην 812 Superfast.

Άλλες φήμες, εν τω μεταξύ, μιλάνε και για την 488 Pista Aperta που θα αποκαλυφθεί στα τέλη Αυγούστου, στο Pebble Beach. Όπως υποδηλώνει και το όνομα, το Aperta είναι η ανοιχτή εκδοχή της 488 Pista, της απάντησης του Maranello στη McLaren 720S. Οι πιο ακραίες από αυτές τις φήμες λένε ότι η 488 Pista Aperta θα μπορούσε να έχει μια οροφή τύπου τάργκα –όπως αυτή που κατοχύρωσε πρόσφατα η Ferrari στο Ευρωπαϊκό Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας.

Και τι σημαίνει το «Icona Ferrari»; Το «Icona» είναι καταφανώς το ελληνικό δάνειο στην ιταλική γλώσσα για τη λέξη «Εικόνα», οπότε μας δίνει την αίσθηση ότι το Maranello θέλει να πει ότι η 812 Monza θα είναι η εικόνα, μια «φωτογραφία» της Ferrari που προσδιορίζει μια εποχή –ή και όλη την πορεία της. Και φυσικά ένας τρόπος για να βγάλει πολλαπλάσιο χρήμα από τα μόλις €69.000 που κερδίζει ανά αυτοκίνητο του «συρμού».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube