H Ferrari κερδίζει €69.000 σε κάθε αυτοκίνητο!

H Ferrari κερδίζει €69.000 σε κάθε αυτοκίνητο!

Νέα έρευνα υποστηρίζει ότι ο θρυλικός κατασκευαστής του Maranello έχει περιθώριο κέρδους ανά αυτοκίνητο εκατό φορές περισσότερο απ’ ό,τι η Jaguar Land Rover!

Η Ferrari ήταν ο πιο κερδοφόρος κατασκευαστής της αυτοκινητοβιομηχανίας για τους πρώτους έξι μήνες του έτους, σύμφωνα με νέα μελέτη στη Γερμανία.

Σύμφωνα με τον καθηγητή οικονομικών Ferdinand Dudenhöffer, ο κορυφαίος Ιταλός κατασκευαστής σούπερκαρ, επί του παρόντος παρουσιάζει λειτουργικό κέρδος το απίστευτο ποσό των 69 χιλιάδων ευρώ ανά πωλούμενο νέο αυτοκίνητο.

Συγκρινόμενο με αυτό άλλων κορυφαίων κατασκευαστών αυτοκινήτων, η διαφορά είναι χαώδης. Όπως για παράδειγμα σε σχέση με την Jaguar Land Rover, η οποία επί του παρόντος καταγράφει κέρδος μόλις €800 για κάθε αυτοκίνητο που ταξινομεί. H δεύτερη πιο κερδοφόρα εταιρεία ανά αυτοκίνητο, η Porsche, έχει λειτουργικό κέρδος περίπου €17.000 ανά πωλούμενο αυτοκίνητο, τα διπλά απ’ ό,τι πετυχαίνουν οι Audi, BMW και Mercedes-Benz.

Ο μεγάλος χαμένος, σύμφωνα με τον Dudenhöffer, είναι η Bentley, η οποία αντί να κερδίζει χάνει €17 χιλιάρικα για κάθε Mulsanne ή Continental GT που πουλάει. Η Tesla είναι και αυτή μεταξύ των χαμένων, λέει ο καθηγητής, με τα Model 3, S και X να μπαίνουν μέσα €11.000 με κάθε πώληση.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube