Ξεκίνησε στην Τουρκία η παραγωγή του νέου Toyota C-HR

Ξεκίνησε στην Τουρκία η παραγωγή του νέου Toyota C-HR

Στην Sakarya της Τουρκίας ξεκίνησε επίσημα η παραγωγή της νέας γενιάς του Toyota CH-R όπως ανακοίνωσε ο ιαπωνικός κολοσσός.

Toyota C-HR

Παράλληλα με την κατασκευή του άκρως επιτυχημένου Toyota CH-R στη γειτονική χώρα, οι Ιάπωνες ανακοίνωσαν την εκκίνηση των λειτουργιών του πρώτου Ευρωπαϊκού εργοστασίου συναρμολόγησης μπαταριών.

Το νέο C-HR κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Toyota Motor Europe στην Sakarya (επαρχία του Σαγγαρίου αν προτιμάτε), μετά την επένδυση της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας, η οποία ξεπέρασε τα 308 εκατομμύρια ευρώ. Η νέα αυτή επένδυση έγινε με σκοπό το εν λόγω εργοστάσιο της Toyota να γίνει το πρώτο στην Ευρώπη με δυνατότητες παραγωγής και plug-in hybrid μοντέλων, με την ετήσια προβλεπόμενη παραγωγή να αγγίζει τις 75.000 μονάδες.

H Toyota έχει επενδύσει μέχρι στιγμής στην μονάδα της στην Τουρκία περί τα 2,5 δισεκαρομμύρια ευρώ. Όσον αφορά το Toyota C-HR, είναι διαθέσιμο στη χώρα μας με τιμές που αγγίζουν τις €29.300

Toyota C-HR

Κάπως έτσι λοιπόν, η ιαπωνική επένδυση στην μονάδα της Τουρκίας, όπου εκτός από το C-ΗR κατασκευάζεται και θα συνεχίσει να κατασκευάζεται η Corolla sedan αγγίζει τα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ!

Αυτό που σίγουρα δεν πρέπει να μας προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι το επερχόμενο C-HR έχει όλα τα εχέγγυα για να πρωταγωνιστήσει. Κι αυτό γιατί έρχεται στην αγορά με τέσσερα ηλεκτροκίνητα συστήματα κίνησης. Στη γκάμα του θα συναντήσει κανείς δύο προσθιοκίνητες, υβριδικές εκδόσεις με κινητήρα 1,8 και 2,0 lt, μία τετρακίνητη με δίλιτρο κινητήρα βενζίνης, και για πρώτη φορά μία plug-in hybrid έκδοση με έναν επίσης δίλιτρο κινητήρα βενζίνης.

Erdogan Sahin

Όπως οι Corolla, Corolla Cross και Prius, έτσι και το νέο C-HR βασίζεται στη μεσαία πλατφόρμα GA-C της Toyota, η οποία είναι ικανή να φιλοξενήσει υβριδικά συστήματα πέμπτης γενιάς. Το βιβλίο των προπαραγγγελιών έχει ανοίξει ήδη στη χώρα μας, με την τιμή του να αγγίζει τις €29.300. 


 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube