Πόσα αυτοκίνητα έχει κατασκευάσει η Toyota σε 88 χρόνια;

Πόσα αυτοκίνητα έχει κατασκευάσει η Toyota σε 88 χρόνια;

Η Toyota δεν χωρά αμφιβολία πως είναι μία από τις σημαντικότερες αυτοκινητοβιομηχανίες του κόσμου. Στα 88 χρόνια της ζωής της πόσα αυτοκίνητα έχει κατασκευάσει;

Toyota Sales

Το έκανε και αυτό η Toyota. Ο ιαπωνικός κολοσσός ανακοίνωσε επίσημα πως εδώ και 88 χρόνια έχει κατασκευάσει 300 εκατομμύρια αυτοκίνητα. Αναμφίβολα, μιλάμε για έναν αριθμό-ορόσημο.

Μάλιστα, η Toyota στην ανακοίνωσή της, αναφέρει πως ο αριθμός αυτός επετεύχθη τον περασμένο Σεπτέμβρη, τουτέστιν δύο μήνες πριν από την ημέρα της επίσημης αναγγελίας.

Για να φτάσουμε στο πρώτο αυτοκίνητο με το σήμα της Toyota, πρέπει να γυρίσουμε στο μακρινό 1935. Τον Αύγουστο εκείνης της χρονιάς, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία παρήγαγε το Model G1 ένα pick up της εποχής. Η συναρμολόγησή του έγινε από το τμήμα παραγωγής αυτοκινήτων της Toyoda Automatic Loom Works, το οποία αργότερα μετονομάστηκε σε Τoyota Industries Corporation.

H Toyota σε 88 χρόνια έχει κατασκευάσει 300 εκατομμύρια αυτοκίνητα, με την Corolla να συγκεντρώνει τη μερίδα του λέοντος με 53,399 εκατομμύρια αντίτυπα

Toyota CH-R

Έχοντας διανύσει σχεδόν εννέα δεκαετίες, η Toyota έχει κατασκευάσει περί τα 180 εκατομμύρια κομμάτια της στα εγχώρια εργοστάσιά της, με τα αυτοκίνητα που έχουν κατασκευαστεί εκτός Ιαπωνίας τα αγγίζουν τα 120 εκατομμύρια.

Ως προς το πιο είναι το πιο δημοφιλές αυτοκίνητο της μάρκας είναι η Corolla. Η πρώτη Corolla κατασκευάστηκε το 1966 με την επιτυχία του μοντέλου να είναι άξια θαυμασμού, μιας και από τότε έχουν κατασκευαστεί 53,399 εκατομμύρια Corolla.

Toyota Corolla

Θυμίζουμε πως το 2022 η Toyota παρέδωσε 10,5 εκατομμύρια οχήματα, όντας η αυτοκινητοβιομηχανία με τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Σύμφωνα με την JATO Dynamics, το RAV4 ήταν το best-seller της.

Η Toyota όμως δεν επαναπαύεται στις δάφνες αυτής της ιστορικής επιτυχίας, ούτε στις αυξημένες πωλήσεις που κατέγραψε φέτος. Αντιθέτως, είναι έτοιμη να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο τη γκάμα της, προσφέροντας ακόμα περισσότερα ηλεκτρικά μοντέλα. Παράλληλα, από τη στιγμή που δεν θεωρεί την ηλεκτροκίνηση πανάκεια ή μονόδρομο συνεχίζει τις επενδύσεις της σε υβριδικά σύνολα αλλά και σε κινητήρες υδρογόνου.

Το επίτευγμα, ή μάλλον τα επιτεύγματα της Toyota ασφαλώς και έχουν εξήγηση. Κι αυτό γιατί η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία έχει καθιερωθεί ως μία μάρκα που κατασκευάζει αυτοκίνητα με προηγμένες τεχνολογίες, πολύ μεγάλη οικονομία καυσίμου και ασυναγώνιστη αξιοπιστία. Στην εξίσωση μπαίνει και η οδηγική απόλαυση, καθώς οι Ιάπωνες έχουν αποδείξει ότι ήξεραν, ξέρουν και θα ξέρουν να φτιάχνουν αυτοκίνητα ικανά να προσφέρουν συγκινήσεις.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube