Ξεκίνησε η παραγωγή της BMW i5, της ηλεκτρικής 5άρας

Ξεκίνησε η παραγωγή της BMW i5, της ηλεκτρικής 5άρας

Με αφορμή την 50ή επέτειο του εργοστασίου του Dingolfing στη Βαυαρία, η γερμανική φίρμα εγκαινιάζει την έναρξη παραγωγής της BMW i5.

BMW i5

Ύστερα από την iX και την i7, ήρθε λοιπόν η σειρά της BMW i5 να ξεκινήσει την παραγωγή της στη διάσημη βιομηχανική μονάδα του Dingolfing. 

Παρουσία του Βαυαρού υπουργού-προέδρου, Markus Söder, το εργοστάσιο γιόρτασε την 50ή επέτειό του. Και σιγά σιγά, το Dingolfing στρέφεται προς την παραγωγή ηλεκτρικών μοντέλων. 

Σε δελτίο Τύπου, η BMW ανακοινώνει ότι το μερίδιο των 100% ηλεκτρικών οχημάτων θα αντιπροσωπεύει «το 40% της συνολικής παραγωγής του εργοστασίου το επόμενο έτος».

Η όγδοη γενιά της BMW 5 Series είναι πλέον διαθέσιμη και σε 100% ηλεκτρική εκδοχή με την BMW i5

BMW i5, Dingolfing

Σύμφωνα με τον Milan Nedeljković, διευθυντή παραγωγής της BMW, «η BMW i5 και το εργοστάσιό μας στο Dingolfing είναι τέλεια παραδείγματα του πώς ο όμιλος μεταμορφώνεται για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης». 

Υπενθυμίζει ότι η ηλεκτροκίνηση είναι το νέο πρότυπο για τον Γερμανό κατασκευαστή. Μεταξύ 2021 και 2024, η εταιρεία θα έχει ενσωματώσει 15 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα στο δίκτυο της παραγωγής της. Καθώς, ο Γερμανός κατασκευαστής επέλεξε να κάνει κάθε νέο του μοντέλο ηλεκτρικό.

Σε αντίθεση με άλλες μάρκες, η BMW έχει επιλέξει το ίδιο «πολυενεργειακό» μοντέλο. Η BMW 5 Series, όπως και η 7 Series και η X1, προσφέρονται σε θερμικό, ηλεκτρικό ακόμη και επαναφορτιζόμενο υβριδικό. Όπως μπορεί κάποιος να φανταστεί, ο κατασκευαστής διευκρινίζει ότι «αυτό απαιτεί υψηλό βαθμό ευελιξίας, αλλά επιτρέπει στην εταιρεία να χρησιμοποιεί αποτελεσματικά την ικανότητα των εργοστασίων της και να προσαρμόζει την προσφορά στη ζήτηση των πελατών της».

BMW i5, Dingolfing

Ο γερμανικός όμιλος έχει επενδύσει συγκεκριμένα περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο ευρώ για να καταστεί δυνατή η παραγωγή των BMW iX, BMW i7 και BMW i5 στο Dingolfing. Το λανσάρισμα αυτής της νέας ηλεκτρικής 5 Series είναι σημαντικό νέο για το βαυαρικό εργοστάσιο. 

Αυτό θα είναι προσώρας το κορυφαίο μοντέλο της Dingolfing. Ο διευθυντής του εργοστασίου αναμένει την παράδοση 300.000 5 Series ετησίως. Προσθέτει δε ότι, «παράλληλα με την επιτυχημένη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, η BMW 5 Series είναι απαραίτητη για τη μακροπρόθεσμη αξιοποίηση των δυνατοτήτων του εργοστασίου μας, καθώς και για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας».

BMW i5, Dingolfing

Πενήντα χρόνια ύστερα από την κατασκευή αυτού του ιστορικού χώρου, η BMW ξεκινά τη μετάβαση στο «BMW iFACTORY». Ευφυείς λύσεις logistics και χρήση της πλατφόρμας λογισμικού IPS-i για την αναγνώριση και τον εντοπισμό αντικειμένων. Η μονάδα του Dingolfing δοκιμάζει επίσης τεχνολογίες αυτοματοποιημένης οδήγησης στο εργοστάσιο. Όσον αφορά τη βιωσιμότητα, ο κατασκευαστής ισχυρίζεται ότι έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο όσον αφορά την «ανακύκλωση αποβλήτων, τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και την απαλλαγή από τον άνθρακα».
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube