To 2024 το λανσάρισμα των νέων BMW 5 Series και i5

To 2024 το λανσάρισμα των νέων BMW 5 Series και i5

H νέα γενιά της BMW 5 Series θα είναι διαθέσιμη με ήπια και plug-in υβριδικά σύνολα και θα κυκλοφορήσει το 2024, με την αμιγώς ηλεκτρική i5 να πλαισιώνει την γκάμα της.

Ο Γερμανός κατασκευαστής φαίνεται ότι ήδη έχει ξεκινήσει την εξέλιξη της νέας BMW 5 Series αλλά της ηλεκτρικής i5 καθώς καμουφλαρισμένα πρωτότυπα τους, εντοπίστηκαν να γράφουν χιλιόμετρα στην Πράσινη Κόλαση και στους γερμανικούς δρόμους.  

Η νέα γενιά του σεντάν θα είναι διαθέσιμη με ήπια και plug-in υβριδικά σύνολα και όπως και ο προκάτοχος της θα βασίζεται στην πλατφόρμα CLAR. Η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του μοντέλου που θα ακούει στο όνομα i5, θα ακολουθήσει το παράδειγμα της i4 και θα υιοθετεί την πλατφόρμα της συμβατικής 5 Series.

BMW 5 Series

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες θέλουν το ηλεκτρικό σεντάν να είναι διαθέσιμο με τα σύνολα μοτέρ-μπαταρίας της μικρότερης i4. Θυμίζουμε ότι η τελευταία είναι διαθέσιμη σε πισωκίνητες εκδόσεις με ισχύ 286 PS και 340 PS που συνεργάζονται με μπαταρίες ωφέλιμης χωρητικότητας 67 και 80,7 kWh αντίστοιχα. Στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται η τετρακίνητη έκδοση M50 συνδυαστικής απόδοσης 544 PS.

BMW 5 Series

Για περισσότερες πληροφορίες για την όγδοη γενιά της 5 Series και τη νέα i5 θα πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι τα αποκαλυπτήρια τους που αναμένεται να πραγματοποιηθούν μέσα στο 2023, με τα δύο μοντέλα να κυκλοφορούν στις αγορές το 2024.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube