VW Polo GTI: Περισσότερη δύναμη για το ανανεωμένο μοντέλο

VW Polo GTI: Περισσότερη δύναμη για το ανανεωμένο μοντέλο

Το ανανεωμένο Volkswagen Polo GTI δυναμώνει για να αντιμετωπίσει καλύτερα τον ανταγωνισμό των hot hatch σουπερμίνι.

Καθώς περιμένουμε την επίσημη πρεμιέρα του ανανεωμένου Volkswagen Polo GTI που είναι προγραμματισμένη για τα τέλη Ιουνίου, μπορούμε με ασφάλεια να πούμε ότι θα αποκτήσει περισσότερη δύναμη χάρη σε επεμβάσεις στο δίλιτρο υπετροφοδοτούμενο TSI κινητήρα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Volkswagen Polo GTI DSG6 [video]

Η νέα έκδοση του μοτέρ έχει ήδη κάνει την εμφάνισή της κάτω από το καπό του συγγενικού Audi A1 Sportback 40 TFSI, και αποδίδει πλέον 207 PS και 320 Nm, είναι δηλαδή ισχυρότερος κατά 7 PS σε σύγκριση με το απερχόμενο μοντέλο. Η αύξηση της ισχύος έγινε στα πλαίσια των αλλαγών για τις αυστηρότερες προδιαγραφές ρύπων. Η δύναμη θα μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη DSG 7 σχέσεων (αντί για 6), ενώ δε γνωρίζουμε αν θα διατηρηθεί η επιλογή του μηχανικού κιβωτίου 6 σχέσεων.

Αυτό σημαίνει πως το ανανεωμένο VW Polo GTI (207 PS) θα είναι ισχυρότερο από το Ford Fiesta ST (200 PS) και το Hyundai i20 N (204 PS) που αποτελούν τον προσθιοκίνητο ανταγωνισμό των hot hatch σουπερμίνι. Θα είναι επίσης ισχυρότερο από το ανανεωμένο MINI Cooper S (178 PS) αλλά λιγότερο ισχυρό από το ακριβότερο MINI John Cooper Works (231 PS).

volkswagen polo

Αισθητικά, όπως έχουμε δει από επίσημα σκίτσα, το ανανεωμένο Polo GTI θα φορά τα νέα φώτα LED εμπρός/πίσω που είδαμε πρόσφατα στις υπόλοιπες εκδόσεις του σουπερμίνι, ενώ θα ξεχωρίζει από τη νέα φωτιζόμενη γρίλια με κόκκινη λωρίδα που περνά στα φώτα, το έμβλημα GTI, το κυψελωτό φόντο στις εισαγωγές αέρα του προφυλακτήρα με ενσωματωμένους προβολείς LED στα πρότυπα του Golf GTI, τις αεροδυναμικές προεκτάσεις σε προφυλακτήρες και μαρσπιέ, τις νέες ζάντες 18" ή 19", την αεροτομή, τις διπλές απολήξεις της εξάτμισης και τον διαχύτη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Ανανεωμένο Volkswagen Polo

Στο εσωτερικό θα έχουμε ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25", οθόνη αφής, δερμάτινο τιμόνι με το έμβλημα GTI, αλουμινένια πεντάλ και σπορ καθίσματα με κόκκινες ραφές.

Περισσότερες πληροφορίες θα έχουμε στα τέλη Ιουνίου στα πλαίσια του φεστιβάλ στη λίμνη Wörthersee.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube