Το Audi A1 Sportback 40 TFSI έγινε ακόμα πιο ισχυρό

Το Audi A1 Sportback 40 TFSI έγινε ακόμα πιο ισχυρό

Η κορυφαία έκδοση του Audi A1 απέκτησε λίγο παραπάνω δύναμη και νέο αισθητικό πακέτο.

Μαζί με τα νέα αισθητικά πακέτα για μεγάλο μέρος της γκάμας της, η Audi ανακοίνωσε και το αναβαθμισμένο A1 Sportback 40 TFSI που έχει αυξημένη ισχύ και μπορεί πλέον να συνδυαστεί με το πακέτο S line competition.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Έρχεται το τέλος του Audi A1;

Ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 2.0 TFSI αποδίδει πλέον 207 PS και 320 Nm, είναι δηλαδή ισχυρότερος κατά 7 PS σε σύγκριση με το απερχόμενο μοντέλο (αντίστοιχη ιπποδύναμη αναμένουμε και στο φρεσκαρισμένο VW Polo GTI που θα παρουσιαστεί σύντομα με τον 2.0 TSI και το αυτόματο κιβώτιο DSG). Η αύξηση της ισχύος έγινε στα πλαίσια των αλλαγών για τις αυστηρότερες προδιαγραφές ρύπων, ενώ η δύναμη συνεχίζει να μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη S tronic 7 σχέσεων. H μέση κατανάλωση είναι 5,5 με 5,6 lt/100 km και οι εκπομπές CO2 διαμορφώνονται στα 125-128 g/km (WLTP).

Η γερμανική φίρμα δεν ανακοίνωσε τις επιδόσεις του αναβαθμισμένου μοντέλου. Να θυμίσουμε πως το υφιστάμενο A1 Sportback 40 TFSI επιταχύνει από τα 0-100 km/h σε 6,5" και έχει τελική ταχύτητα 235 km/h. 

Εκτός από τις επεμβάσεις στον κινητήρα, η Audi ανακοίνωσε για το A1 και το νέο αισθητικό πακέτο S line competition που μπορεί να συνδυαστεί με την κορυφαία έκδοση 40 TFSI αλλά και με τις πιο προσιτές 35 TFSI και 30 TFSI. Αυτό περιλαμβάνει τις αποχρώσεις Platinum gray (εμπρός σπλίτερ, καθρέφτες και διαχύτη), high-gloss black (γρίλια και εμβλήματα) και Mythos black (οροφή, αεροτομή, μαρσπιέ) που στο 40 TFSI μπορούν να συνδυαστούν με την εξωτερική απόχρωση Ascari Blue για το αμάξωμα. Την εικόνα συμπληρώνουν τα σκουρόχρωμα κρύσταλλα στα φώτα LED εμπρός/πίσω και οι προαιρετικές ζάντες 18" με πέντε διπλές ακτίνες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Audi A1 Sportback 40 TFSI

Στο εσωτερικό έχουμε κόκκινες ραφές, σπορ καθίσματα με επενδύσεις από ύφασμα/δερματίνη ή alcantara/δερματίνη, μαύρη ηλιοροφή και κόκκινες πινελιές σε πατάκια, χειρόφρενο, επιλογέα ταχυτήτων και τιμόνι (προαιρετικά σε υποβραχιόνιο και πόρτες).

Το Audi A1 Sportback S line competition είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελία, με τιμή που ξεκινά από τα €27.470 στη Γερμανία και τις πρώτες παραδόσεις να είναι προγραμματισμένες για τον Αύγουστο του 2021.

[Πηγή: Audi]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube