To VW ID.Aero θα είναι η γερμανική απάντηση στο Tesla Model 3

To VW ID.Aero θα είναι η γερμανική απάντηση στο Tesla Model 3

H Volkswagen μας δίνει μια πρώτη γεύση από το νέο της ηλεκτρικό σεντάν, το VW ID.Aero, που θα ριχτεί στην αγορά για να ανταγωνιστεί το Tesla Model 3.

Ο Γερμανός κατασκευαστής ετοιμάζεται να προσθέσει άλλο ένα μέλος στην ηλεκτρική οικογένεια ID. Η VW περιγράφει το νέο μοντέλο ως το πρώτο ηλεκτρικό σεντάν για την αγορά της Κίνας, αλλά επιβεβαίωσε ότι αργότερα θα κυκλοφορήσει και στις αγορές της Β. Αμερικής και της Ευρώπης. Η έκδοση παραγωγής του VW ID.Aero θα παρουσιαστεί μέσα στο 2023 και τα αυτοκίνητα που προορίζονται για Ευρώπη και Β.Αμερική, θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Emden της Γερμανίας.

Το νέο μοντέλο θα είναι επί της ουσίας ο ηλεκτρικός αντικαταστάτης του Passat και θα λανσαριστεί στην αγορά για να έρθει αντιμέτωπο με μοντέλα όπως το πολύ πετυχημένο Tesla Model 3 και η BMW i4. Στον τομέα των διαστάσεων, θα βρίσκεται κοντά με εκείνες του Passat αλλά η VW ισχυρίζεται πως στο εσωτερικό οι χώροι και οι ανέσεις θα παραπέμπουν στο Phaeton του οποίου η παραγωγή σταμάτησε το 2016. Αργότερα στον κύκλο ζωής του, η VW σκοπεύει να εμπλουτίσει την γκάμα του και με μια στέισον έκδοση.

VW ID.Aero

Το όνομα παραγωγής του μοντέλου δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί. Αρχικά, οι πληροφορίες έλεγαν πως θα ονομάζεται ID.6, αλλά αυτή η ιδέα εγκαταλείφθηκε, καθώς το όνομα αυτό δόθηκε στο μεγάλο SUV που έφτιαξε η εταιρεία, αποκλειστικά για την κινεζική αγορά. 

H νέα ηλεκτρική μπερλίνα της VW, θα βασίζεται στην πλατφόρμα MEB και θα προσφέρεται σε εκδόσεις με κίνηση στον έναν ή και στους δύο άξονες. Μετά τις πρόσφατες εξαγγελίες της VW, είναι βέβαιο ότι θα λανσαριστεί και σε έκδοση GTX η οποία θα επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 5,6". Τέλος, το νέο μέλος της οικογένειας ID στην κορυφαία του έκδοση θα διαθέτει αυτονομία της τάξης των 700 km, σύμφωνα με τα όσα έχουν αποκαλύψει μέχρι στιγμής οι ιθύνοντες της εταιρείας.

[Πηγή: Αutocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube