VW Golf VIII R: Πόσο ταχύτερο είναι από τον προκάτοχό του; [video]

VW Golf VIII R: Πόσο ταχύτερο είναι από τον προκάτοχό του; [video]

Μια κόντρα μεταξύ των δύο πιο πρόσφατων γενιών του τετρακίνητου VW Golf R.

Το VW Golf R είναι η αποκάλυψη της χρονιάς στην κατηγορία των μικρομεσαίων hot hatch καθώς σε Drag Race και ανεξάρτητες μετρήσεις έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία και έχει επικρατήσει εναντίον του τετρακίνητου ανταγωνισμού

Το βρετανικό Carwow οργάνωσε ένα Drag Race μεταξύ του MK8 και του προηγούμενου MK7.5 για να διαπιστώσουμε το πόσο έχει εξελιχθεί η νέα γενιά σε σχέση με το μοντέλο που αντικαθιστά όσον αφορά την επιτάχυνση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Drag Race: Volkswagen Golf R εναντίον Mercedes-AMG A 45 S [video]

To VW Golf R MK8 φορά 2.0 TSI με 320 PS και 420 Nm. Η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου DSG 7 σχέσεων και του συστήματος τετρακίνησης 4Motion με προηγμένο torque vectoring και ηλεκτρονικό διαφορικό XDS. H επιτάχυνση 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 4,7", η τελική ταχύτητα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 km/h (270 km/h με το Performance Package) και το βάρος είναι 1.551 kg. Όλα αυτά βέβαια στα χαρτιά, καθώς το κορυφαίο Golf έχει αποδείξει ότι στην πράξη είναι ακόμα ισχυρότερο και ακόμα ταχύτερο.

ΤΟ  VW Golf R MK7.5 από την άλλη πλευρά φορά μια παλιότερη έκδοση του 2.0 TSI με 300 PS (ή 310 PS) και 400 Nm. Και εδώ η κίνηση μεταδίδεται στους τέσσερις τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου DSG 7 σχέσεων και μιας λιγότερο προηγμένης έκδοσης του 4Motion. Στα χαρτιά, η επιτάχυνση 0-100 km/h απαιτεί 4,6", η τελική ταχύτητα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 km/h και το βάρος είναι 1.483 kg.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Drag Race: Volkswagen Golf R εναντίον του τετρακίνητου ανταγωνισμού [video]

Μπορεί να γνωρίζουμε ήδη το νικητή αυτής της κόντρας αλλά έχει ενδιαφέρον να δούμε τη μεταξύ τους διαφορά, καθώς και τη σύγκριση των δύο μοντέλων στα φρένα.

[Πηγή: Carwow]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube