Drag Race: Volkswagen Golf R εναντίον Mercedes-AMG A 45 S [video]

Drag Race: Volkswagen Golf R εναντίον Mercedes-AMG A 45 S [video]

Το ταχύτερο VW Golf έρχεται αντιμέτωπο με το ισχυρότερο hot hatch όλων των εποχών από τη Mercedes-AMG.

Το VW Golf R είναι η αποκάλυψη της χρονιάς στην κατηγορία των μικρομεσαίων hot hatch καθώς σε Drag Race και ανεξάρτητες μετρήσεις έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία και έχει επικρατήσει εναντίον του τετρακίνητου ανταγωνισμού. Έτσι, το βρετανικό Carwow αποφάσισε να το φέρει αντιμέτωπο με το ισχυρότερο hot hatch στην ιστορία της αυτοκίνησης - την Mercedes-AMG A 45 S 4MATIC+.

Να θυμίσουμε πως το VW Golf R φορά 2.0 TSI με 320 PS και 420 Nm. Η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου DSG 7 σχέσεων και του συστήματος τετρακίνησης 4Motion με προηγμένο torque vectoring και ηλεκτρονικό διαφορικό XDS. H επιτάχυνση 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 4,7" και η τελική ταχύτητα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 km/h ή στα 270 km/h με το Performance Package. Όλα αυτά βέβαια στα χαρτιά, καθώς το κορυφαίο Golf έχει αποδείξει ότι στην πράξη είναι ακόμα ισχυρότερο και ακόμα ταχύτερο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Mercedes-AMG A 45 S [video]

Από την άλλη πλευρά, η Mercedes-AMG A 45 S 4MATIC+ φορά κινητήρα 2,0 λίτρων με twinscroll turbocharger που αποδίδει 421 PS και 500 Nm κερδίζοντας τον τίτλο του ισχυρότερου τετρακύλινδρου κινητήρα παραγωγής. Η δύναμη μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη AMG Speedshift DCT 8G και του συστήματος τετρακίνησης AMG Performance 4MATIC+.Από πλευράς επιδόσεων, η A 45 S επιταχύνει από τα 0-100km/h σε 3,9" ενώ η τελική ταχύτητα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 270 km/h με το AMG Driver‘s Package.

Όπως καταλαβαίνετε, στο κομμάτι των τεχνικών χαρακτηριστικών υπάρχει ξεκάθαρο προβάδισμα της Mercedes-AMG A 45 S 4MATIC+, η οποία όμως δεν θεωρείται άμεσος ανταγωνιστής του σημαντικά φθηνότερου VW Golf R, καθώς τοποθετείται ακριβώς απέναντι από το επερχόμενο Audi RS3 Sportback. Παρόλα αυτά, η κόντρα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, για να δούμε που μπορεί να φτάσει ένα Golf.

[Πηγή: Carwow]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube