Πόσα άλογα αποδίδει πραγματικά το Volkswagen Golf R; [video]

Πόσα άλογα αποδίδει πραγματικά το Volkswagen Golf R; [video]

Η κορυφαία έκδοση του VW Golf αποδεικνύει την πραγματική ισχύ του κινητήρα 2.0 TSI στο Dyno.

Ο YouTuber Archie Hamilton Racing αγόρασε ένα ολοκαίνουργιο Volkswagen Golf VIII R και προτού ξεκινήσει τις επεμβάσεις στα μηχανικά μέρη θέλησε να δει τα πραγματικά χαρακτηριστικά του 2.0 TSI με μετρήσεις στο Dyno.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Drag Race: Volkswagen Golf R εναντίον του τετρακίνητου ανταγωνισμού [video]

Η Volkswagen ανακοινώνει 320 PS και 420 Nm για τον υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο 2.0 TSI (EA888 evo4). Η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου DSG 7 σχέσεων και του νέου συστήματος τετρακίνησης 4Motion με προηγμένο torque vectoring και ηλεκτρονικό διαφορικό XDS. Στα χαρτιά, η επιτάχυνση 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 4,7" και η τελική ταχύτητα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 km/h.

VW Golf R

Παρόλα αυτά, οι επιδόσεις του Golf R σε drag race με τον ανταγωνισμό δείχνουν πως η Volkswagen είναι υπερβολικά συντηρητική με τα νούμερα που ανακοινώνει. 

Όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο, οι μετρήσεις στo dyno έδειξαν απόδοση 339,9 PS και 420 Nm ενώ ο μηχανικός που τις πραγματοποίησε είπε πως αφού το μοτέρ στρωθεί (το συγκεκριμένο Golf R είχε αγοραστεί πριν από μόλις μια εβδομάδα) πιστεύει πως η ισχύς θα ανέβει εύκολα στους 350 PS. Επιπλέον, αναλύοντας τη χαρτογράφηση του μοτέρ και την κλιμάκωση του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων φάνηκε γιατί το ταχύτερο Golf τα πηγαίνει τόσο καλά σε κόντρες με σημαντικά ισχυρότερα hot hatch όπως η Mercedes-AMG A 45 S 4MATIC+.

Όλα αυτά μας κάνουν να απορούμε για το πού θα φτάσει η ακόμα ισχυρότερη έκδοση Volkswagen Golf R Plus που φημολογείται πως θα παρουσιαστεί μέσα στο επόμενο διάστημα με διαφημιζόμενη ισχύ 333 PS.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube