VW Sharan: Η παραγωγή του έφτασε τα 1.000.000 μοντέλα

VW Sharan: Η παραγωγή του έφτασε τα 1.000.000 μοντέλα

Το γερμανικό MPV παράγεται από το 1995 στο εργοστάσιο της VW στην Πορτογαλία.

Το Volkswagen Sharan με αριθμό παραγωγής 1.000.000 βγήκε από το εργοστάσιο Volkswagen Autoeuropa στην πόλη Palmela της Πορτογαλίας, εκεί όπου παράγονται όλες οι εκδόσεις του μοντέλου εδώ και 24 χρόνια.

Σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία, το MPV παραμένει μέχρι και σήμερα ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα στην κατηγορία του και διατίθεται σε 33 χώρες ανά τον κόσμο παρόλο που τα SUV έχουν κλέψει το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς από τα μεγάλα πολυμορφικά.

Sharan

Η πρώτη γενιά του Sharan παρουσιάστηκε το 1995 μαζί με τα συγγενικά Seat Alhambra και Ford Galaxy. Ανάμεσα στους ανταγωνιστές του μοντέλου ήταν τα Citroën Evasion / C8, Fiat Ulysse, Lancia Zeta / Phedra και Peugeot 806/807.

Η δεύτερη γενιά του μοντέλου παρουσιάστηκε το 2010, βασισμένη στο πάτωμα του Passat B7, με την πιο πρόσφατη ανανέωση να ακολουθεί το 2015 οπότε προστέθηκαν στον βασικό του εξοπλισμό αρκετά συστήματα ασφαλείας.

Εκτός από το Sharan, στο εργοστάσιο Volkswagen Autoeuropa παράγονται σήμερα το συγγενικό Seat Alhambra αλλά και το VW T-Roc ενώ στο παρελθόν εκεί κατασκευάζονταν τα Eos και Scirocco.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube