Volkswagen Teramont X για την αγορά της Κίνας

Volkswagen Teramont X για την αγορά της Κίνας

Η coupe έκδοση του κινεζικού Teramont, που είναι γνωστό στις ΗΠΑ και ως Atlas.

Η επέλαση των SUV της Volkswagen συνεχίζεται στην Έκθεση Σαγκάης, με το Teramont X που αποτελεί το νέο μεγάλο Coupe SUV της εταιρείας για την αγορά της Κίνας.

Το Teramont X είναι η coupe έκδοση του Teramont, το οποίο είναι γνωστό με το όνομα Atlas στην αγορά των ΗΠΑ. Σχεδιαστικά, οι διαφορές εντοπίζονται στους ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες που δίνουν μια πιο premium αίσθηση στο μοντέλο, στα φωτιστικά σώματα εμπρός που επεκτείνονται πιο πολύ μέσα στη γρίλια και φυσικά στο νέο πίσω μέρος που χαρακτηρίζεται από μικρότερο πρόβολο.

Η κλίση της οροφής είναι ελαφρώς διαφορετική όπως και η πιο έντονη κλίση του πίσω παρμπρίζ, ενώ τα φώτα είναι πιο μακρόστενα και ενώνονται με μια μεταλλική λωρίδα. Στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα βλέπουμε τις κλασσικές ψέυτικες εξατμίσεις που συναντάμε στα περισσότερα μοντέλα των τελευταίων ετών.

VW Teramont X

Από πλευράς διαστάσεων, το Teramont X είναι πιο κοντό και πιο χαμηλό από το Teramont, με μήκος 4,90 μέτρα, πλάτος 1,99 μέτρα και ύψος 1,72 μέτρα, ενώ έχει το ίδιο ακριβώς μεταξόνιο 2,98 μέτρων. Το μοντέλο θα προσφέρεται με τον τετρακύλινδρο 2.0 TSI σε δύο εκδόσεις απόδοσης με 186 PS και 220 PS, αλλά και με τον εξακύλινδρο 2.5 TSI VR6 που αποδίδει 299 PS.

Εκτός από το Teramont X, η Volkswagen παρουσίασε τα SUV Coupe Concept,  ID. Roomzz Concept και SMV Concept. Να θυμίσουμε πως η γερμανική εταιρεία έχει στόχο να διπλασιάσει τις SUV προτάσεις της στην κινεζική αγορά, από 6 σε 12 μοντέλα μέχρι το 2020, μέσω της συνεργασίας της με τις FAW Volkswagen και SAIC Volkswagen.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube