Volkswagen T-Roc: Έρχεται με δυνατό ντίζελ

Volkswagen T-Roc: Έρχεται με δυνατό ντίζελ

Η γκάμα ντίζελ του T-Roc στο προσεχές μέλλον θα κορυφωθεί με ένα μοτέρ ντίζελ 2.0 TDI με 190 PS, αποκλειστικά συνδυασμένο με τετρακίνηση 4MOTION.

Το Γεγονός στην ΙΑΑ 2019 στη Φρανκφούρτη ήταν η πρεμιέρα του ID.3, του ηγέτη της φιλόδοξης ηλεκτρικής γκάμας της Volkswagen. Για τον Γερμανό κατασκευαστή, αυτό το μοντέλο σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής, αυτής της μετά το Dieselgate.

Αλλά πίσω από τη ρητορική για ένα εξηλεκτρισμένο μέλλον, υπάρχει η εμπορική πραγματικότητα! Και το σκάνδαλο δεν ώθησε τη Volkswagen να σηκώσει το πόδι από το γκάζι των TDI, οικογένεια που δίνει πολύ ισχυρά το παρών στην γκάμα του Wolfsburg. 

Η τελευταία απόδειξη για του λόγου το ασφαλές είναι το T-Roc. Το κόμπακτ SUV της VW διατίθεται ήδη με έναν 1.600άρη ντίζελ με 115 PS και ένα ακόμη δίλιτρο TDI με 150. Μπορεί οι δύο τουρμποντίζελ να ακούγονται αρκετοί για ένα κόμπακτ SUV, αλλά η VW έρχεται να προσθέσει κι ένα τρίτο TDI.

VW T-Roc

Το T-Roc λοιπόν θα ενισχύσει την ντίζελ γκάμα του με τον 2.0 TDI των 190 ίππων που αποδίδει μέγιστη ροπή 400 Nm. Ο κινητήρας θα συνδυάζεται με κιβώτιο DSG7, ήγουν διπλού συμπλέκτη με επτά ταχύτητες και με στάνταρ τετρακίνηση 4MOTION. Προσώρας, η τιμή στην Ελλάδα είναι άγνωστη, ενώ να σας θυμίσουμε ότι αναμένεται και η σπορ έκδοση «R» του αυτοκινήτου με 300 άλογα.

Να πούμε ακόμη, ότι το νέο T-Roc 2.0 TDI 190 PS θα φορά ένα νέο κοσμητικό πακέτο μαύρου χρώματος. Πακέτο που θα αναλαμβάνει να «μαυρίσει» τη μάσκα, το κέλυφος των πλευρικών καθρεφτών και τις ζάντες. Μαύρα θα είναι επίσης βαμμένα τα νίκελ πάνω από τα παράθυρα και στον πίσω προφυλακτήρα, ενώ ένα νέο διακοσμητικό μοτίβο «λαβύρινθος» θα υπάρχει στην πίσω κολόνα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube